Top 4 stranden van Curacao

De zee is rustig, er is een prachtige onderwaterwereld en het is heel warm. Over het strand waait een verfrissend briesje, er wordt gevolleybald. Kinderen rennen vrolijk over het strand. Er lopen mensen rond met verse drankjes en heerlijke hapjes. Curacao is de ideale strandbestemming. Maar wat als je ‘maar’ een week hebt? Welke stranden moet je dan bezoeken? Hier onze top 5!

Let op: het gaat hier niet alleen om de top-4 duikplekken. Sommige locaties horen in de top-4 door de omgeving, restaurantjes, mooie strand zelf, e.d. Natuurlijk telt een mooie onderwaterwereld mee, maar dat heb je eigenlijk overal op Curacao!

1. Pirate Bay
De Pirate Bay is een prachtig strand, dat vroeger ook wel bekend stond als Hook’s Hut. Op Pirate Bay is alles aanwezig. Parasols, ligstoelen, een restaurant en een cafeetje. Het is een heel gezellig plekje, en als ‘versiering’ staan er overal nep piraten. Awrrr!!!
De onderwaterwereld in de zee van Pirate Bay is prachtig. Het is niet te diep, dus ook voor kinderen is het goed toeven! Dit strand is sowieso erg leuk voor kinderen, door de piratenstijl. Bij het strand is ook een steiger. Hier kan je overheen lopen, of natuurlijk vanaf springen!

“Het is een heel gezellig plekje, als ‘versiering’ staan er overal piraten… Awrrr!!!”

2. Tugboat bij de Caracasbaai
Dit strand is geweldig voor snorkel- en duikliefhebbers! Een paar meter uit de kust, ligt onderwater een wrak. Deze boot is ooit gezonken, en ligt er nog steeds.
Het is erg mooi om hier naar toe de zwemmen, want om  en op de boot is veel koraal, en er zwemmen veel vissen omheen. Op sommige plekken is het water wel erg diep (40 meter), dus is diepte/hoogte niet helemaal je ding, blijf dan dicht bij het strand. Nadeel aan dit strand is dat er voor de liefhebber geen strandstoelen, restaurantjes, e.d. zijn.
Vissen die je hier kan spotten: baracuda’s, alen (aal), murenes, clownvissen, en natuurlijk alle andere kleinere vissen.
Kijk tijdens het zwemmen wel uit voor de koraalduivel, steenvis en het Portugees Oorlogsschip.

3. Cas Abao
Cas Abao hoort echt op dit lijstje. Het strand is een echt rustig paradijsje! De zee is zo prachtig blauw dat het allemaal net een film lijkt! De inwoners van Curacao zien dit als het mooiste strand van Curacao, en terecht! De onderwaterwereld is prachtig, er is een restaurantje aanwezig en in de bomen kan je leguanen spotten. Helaas zitten er wel veel wespen, en is er amper schaduw, maar dit strand hoort echt op je lijstje te staan!

strand
Cas Abao

4. Jan Thiel Baai
Jan Thiel Baai is een bekend strand van Curacao. Je kan er prima snorkelen, er is veel, groot koraal en er mag gevist worden. Daarnaast zijn er veel voorzieningen om the baai heen; hotels, restaurants, volleybalveldjes en ’s avonds zijn er optredens. Wel is het erg druk op het strand. Niet zo druk als in Spanje, natuurlijk, maar vergeleken andere stranden op Curacao is het best druk. Toch hoort ook dit strand op je to-do lijstje te staan, de sfeer is er heel leuk!

Bonus; Mambo Beach
Houd je van een Amerikaans-uitziend strand, dat erg lijkt op Florida? Een strand waar ook winkels bij zijn en zwembaden? Een strand waar het redelijk druk is? Een zee waar je heel ver in kan zwemmen? Dan hoort Mambo Beach ook op je lijstje.
Reis je met kinderen? Dan is Mambo Beach iets minder. Je raakt je kinderen sneller kwijt tussen al de toeristen, en in het zwembad mogen geen kinderen.

Wat is jouw favoriete strand in Curacao? Of heb je nog vragen? Laat een berichtje achter!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s