Malakka; de koningin op audiëntie bij ons?

In 2011 waren we voor de eerste keer in Maleisië. We maakten een rondreis door de bruisende stad Kuala Lumpur, het historische Malakka en het prachtige Maleisisch Borneo. Malakka was voor ons een relaxte en culturele bestemming; vooral zwemmen in het zwembad van het hotel en te voet de stad verkennen. Maar toch zijn er aardig wat bijzondere dingen gebeurd in Malakka…

De binnenkomst in ons hotel
WOW! Wat een grandioze binnenkomst! Reusachtige kroonluchters hingen in de ruim opgezette receptie. Een bakkerij, een patisserie, grote zwembaden, heerlijk eten in de restaurants; in dit hotel ontbrak het ons werkelijk aan niets. Er was alleen een “minpuntje”: onze kamer was vijf minuten te laat klaar… De schoonmakers waren nog niet klaar met onze kamer op het moment dat we incheckten. Wij vonden dat natuurlijk helemaal geen probleem, we konden best even wachten. Echter vonden de receptionisten en de managers dat ze dat niet konden maken. In de tijd dat we aan het wachten waren op de kamer, zaten wij gratis overheerlijke puddingbroodjes en koekjes te eten in een hal. Zo erg waren die paar minuten extra dus niet. Het personeel vond desondanks dat het écht niet kon om ons alsnog dezelfde kamer te geven als die we hadden geboekt, dus besloten ze ons de presidential suite op de 21e verdieping te geven. Nou, zeg daar nog maar eens nee tegen!

We wisten niet dat er zúlke luxe en grote kamers bestonden: een bad waar je met vijf personen in kon liggen (en ondertussen televisie kon kijken 🙂 ), glazen wanden in de hele kamer met een supermooi uitzicht. De kamer was zo groot dat je er verstoppertje kon spelen (zonder snel gevonden te worden). Elke dag werden er verse bloemen op de kamer neergezet en werd de fruitschaal bijgevuld. Als klap op de vuurpijl mochten we ook nog -tot we weer zouden vertrekken- gratis koekjes en broodjes halen in de patisserie. Onze dag kon niet meer stuk! Uitrusten in Malakka na een bruisende stad als Kuala Lumpur kon in dit hotel zeker!

Het hotel

Bijzondere gasten in het hotel…
We waren inmiddels al even in Malakka. De stad beviel ons goed en we hadden al veel bezienswaardigheden te voet bezocht, waaronder de bekende rode, Nederlandse kerk. Vanuit de stad liepen we terug naar onze kamer. Daar viel ons gelijk iets op: voor de liften lagen rode lopers. Waarom? Geen idee.
Eenmaal in onze kamer zagen we dat de ene limousine na de andere (met daaromheen politieauto’ s) stopte voor ons hotel. Ook werd het balkon onder ons balkon nauwkeurig door politieagenten onderzocht. We besloten tóch maar even een kijkje te nemen in de receptie en we gingen zitten in een van de vele lounges.

Al snel kwamen er twee vrouwen naar ons toe. Wat bleek; de burgemeestersvrouw en een Maleisische minister kwamen even een praatje met ons maken. Super bijzonder! Maar zij waren niet de reden voor al deze beveiliging. Toen er nog een vrouw aan kwam lopen, vertelde de minister ons al snel dat de koningin van Maleisië in het hotel kwam logeren (in de kamer onder ons!). Wij gingen dus gelijk staan, zo’n belangrijke vrouw moet je natuurlijk gelijk een zitplaats aanbieden. We wisten eigenlijk niet zo goed hoe we moesten reageren, maar de koningin reageerde volkomen normaal. We mochten zelf gaan zitten terwijl zij bleef staan, en ze begon met ons te praten over Nederland en over onze vakantie. De koningin vertelde dat ze ons eigenlijk een hand wilde geven, maar dat kon niet, want ze was een beetje ziek. Ze wilde niet dat wij tijdens onze vakantie ziek zouden worden. Terwijl we aan het praten waren met deze koninklijke hoogheid werden we aan alle kanten gefotografeerd. Het was dus een hele bijzondere dag, en sowieso een heel bijzonder verblijf. En… we hebben ook nog eens het landelijk nieuws gehaald!

Nog vragen of opmerkingen over Malakka (Maleisië)? Laat een berichtje achter!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s