Bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife is een eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden, Spanje. Tenerife is al een tijdje ontzettend populair onder (Nederlandse) reizigers. En dat is niet voor niets; Tenerife is een verrassend, veelzijdig eiland, met super toffe bezienswaardigheden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

El Teide/Pico del Teide (Teide National Park)
De El Teide is een vulkaan, en met 3718  meter is het ook gelijk de hoogste berg van heel Spanje! Sinds 2007 staat het National Park del Teide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nationale park is het grootste van de Canarische Eilanden. Als je tour boekt naar de Teide, of zelf er naar toe rijdt, is dit een spannende rit langs prachtige vergezichten en afgronden. Op zo’n 2000 meter hoogte zijn er verschillende uitkijkpunten, waar je prachtige foto’s kan maken. De Teide is een actieve vulkaan, die eens per 100 jaar uitbarst. Wil je de top van de vulkaan bereiken? Dan heb je een vergunning nodig. Neem warme kleren mee, want boven op de berg is het veel kouder dan aan de voet van de berg.

Piramides van Güímar
Over de oorsprong van deze piramides heeft men nog z’n twijfels, maar dat de plek mooi is om te bezoeken staat vast. De piramides zijn niet zo puntig als je verwacht, maar zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Er zijn nu nog zes piramides over.

Dolfijnen en walvissen spotten
Je vaart met een catamaran de zee op, om de beste vrienden uit de zee te ontmoeten! Bij sommigen tours kan je ook het water in, wij hebben dat niet gedaan. Er is zeker een grote kans dat je dolfijnen of walvissen ziet. De walvissen die je ziet zijn niet zo heel groot (als bijvoorbeeld de vinvis), het zijn meestal grienden. Maar grienden zijn op orka’s na de grootste dolfijnachtigen ter wereld. Bij de meeste tours zit lunch inbegrepen. Geef het van te voren door als je vegetariër bent, want de lunch bestaat vaak uit vis!

“Grienden zijn -op orka’s na- de grootste dolfijnachtigen ter wereld” 

Masca
Masca is een klein dorpje in de bergen van Tenerife. Vroeger woonde hier piraten. Er wonen nu heel weinig mensen en het dorpje is moeilijk te bereiken. De tocht er naar toe is voor mensen met hoogtevrees best spannend; er is maar een weg en deze gaat langs afgronden en diepe dalen. Eenmaal in Masca heb je wel een geweldig uitzicht over het dal.

Loro Parque
Dit is een hele mooie dierentuin met een botanische tuin erbij. Er zijn veel zeedieren, maar ook zoogdieren zijn in dit park te bewonderen.
Er zijn ook orkashows. Orka Morgan, die in 2010 aanspoelde aan de Nederlandse kust, woont nu ook in het Loro Parq. Hij doet geen shows, maar de dierenverzorgers laten je graag zien welke van de orka’s Morgan is.

Icod de los Vinos; Drago Milenario
Dit is een klein dorpje in het Noorden van Tenerife. Het dorp zelf bestaat uit enkele bezienswaardigheden en het is leuk om hier een middagje door te brengen.
Heel beroemd is de Drago Milenario, een drakenbloedboom van 300 jaar oud. Deze boom is de oudste drakenbloedboom ter wereld.

dorpje.jpg
Onderweg kom je op Tenerife de mooiste en kleurrijkste dorpjes tegen

Zwarte Stranden (Playa Jardín)
Omdat Tenerife een vulkanisch eiland is, zijn er veel zwarte stranden. Een van de mooiste is Playa Jardín. Maar, er zijn nog veel meer zwarte stranden in Tenerife! Dit is heel bijzonder om te zien, en… het zwarte zand schijnt ook nog eens goed te zijn voor je huid.

Santa Cruz
Wij vinden het altijd leuk om even naar de hoofdstad van een eiland, of land te gaan. In een hoofdstad is het altijd zo lekker druk en gezellig. Daarnaast is er ook veel te doen!

Reis je met kinderen?
Ga dan naar Siam Park of naar Jungle Park. Siam Park is een waterpretpark waar heel veel waterattracties zijn; super veel glijbanen, maar ook normale zwembaden. Jungle Park is een dierentuin, zeker leuk voor de allerkleinsten.

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid op Tenerife? Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s