Voorbereiding Florida #2

Anderhalf jaar geleden kwamen wij voor het eerst in Amerika. Daarvoor spraken de Verenigde Staten ons gewoonweg niet zo aan. Maar toen we ons in het land verdiepten, zijn we toch gegaan. Bijna alle vooroordelen die wij hadden over het land en haar bewoners klopten niet. We waren opslag verliefd. Het land is schitterend en de mensen zijn er enorm aardig. Daarom hebben we opnieuw vliegtickets naar de VS geboekt; Florida dit keer. Morgenavond zitten wij weer in Amerika! Hoe vet is dat? We hebben al veel dingen geregeld voor de reis, en we zijn zo goed als klaar om te vertrekken. In dit blog staat de voorbereiding van de reis die morgen van start gaat…

National Park Pass
Ja, natuurlijk hebben wij ook zo’n pasje aangeschaft! Natuurlijk willen wij de mooiste natuurparken van Florida  niet missen. We gaan naar Everglades en de Florida Keys. Hier hebben we natuurlijk onwijs veel zin in, en we gaan hier echt van genieten! Krokodillen, moerassen, palmbomen en bounty-stranden… Love it!
Deze passen zijn helaas wel erg duur. Daarom hebben wij deze via Marktplaats gekocht. Hier was het veel goedkoper, doordat je een pas overneemt van iemand anders. Dit is gewoon legaal (geen zorgen 😉 ), want er mogen twee handtekeningen op de pas staan. We hebben dus onze eigen handtekening erbij geschreven en klaar is Kees! Let zelf goed op als je dit ook wil of de datum nog niet vervallen is en dat er slechts een handtekening op het pasje staat.

2016annual
National Park Pass

ESTA
Tja, zonder ESTA kom Amerika niet in. Een ESTA is namelijk verplicht als je naar Amerika gaat, net zo goed als een ETA verplicht is als je naar Canada gaat. Dus er zit niets anders op, dan een ESTA te kopen. Zie je door de bomen de ESTA’s en ETA’s niet meer, en weet je niet waar je het beste terechtkan? Klik even op de link! Wij hebben het geluk dat onze ESTA van de vorige reis nog geldig is en we nog geen nieuwe hoeven aan te schaffen. Een ESTA is twee jaar geldig. Een ESTA is overigens ook nodig als je via Amerika naar een ander land reist, maar dit terzijde.
Voor Esta’s en ETA’s kan je terecht op de sites: www.esta-aanvragen.nl en www.etacanada-aanvragen.nl.

Huurauto
Wij komen morgen rond zeven uur in de avond aan in Florida. We hebben een hotel dichtbij het vliegveld van Miami. Dit is handig, omdat we van de reis en het tijdverschil best moe kunnen zijn. We reizen per huurauto door Florida. De Miami Mover brengt ons van het vliegveld naar de rental-area. We hebben een Ford gehuurd, maar zoeken daar waarschijnlijk de auto zelf uit. Dan kunnen we lekker kieskeurig zijn, en zeker weten dat we waar krijgen voor ons geld. In Amerika krijg je vaak een keuze voorgeschoteld binnen je gehuurde categorie. En daarna is het ‘Pick-your-own-car’.
De auto hebben we geregeld via Sunny Cars en de ANWB. Dat levert flinke korting op en je huur is dan volledig verzekerd. Zo voorkom je dat je eenmaal ter plaatse extra bij moet verzekeren tegen hoge kosten.
Vervolgens zullen we dus morgen naar ons motel rijden. Als we aankomen hopen we dat we heerlijk kunnen slapen in een Amerikaans Queensize bed 😉

Koffers
Ja, en natuurlijk kan dit niet in het rijtje ontbreken: onze koffers zijn gepakt hoor! We hebben er rekening mee gehouden dat het weer erg kan verschillen. Dus we hebben truien, lange mouwen, korte broekjes en bikini’s mee. O, en omdat Amerikanen zo uitbundig kerst en oud en nieuw vieren, hebben we ook een jurkje of rokje meegenomen. Kunnen we lekker chique feesten en dineren.
Natuurlijk hebben we ook aan extra zonnebrand en antimuggen-producten gedacht. We gaan in gebieden komen waar veel muggen zijn (de Everglades). Ook schijnt de zon in Florida momenteel flink, dus dit is geen overbodige luxe.
Ook onze snorkelspullen mogen natuurlijk niet ontbreken. We willen bijvoorbeeld graag snorkelen met zeekoeien bij Crystal River én we zouden graag een Jezusbeeld in zee bij Key Largo willen bezichtigen. De vissen in andere baaien zijn vast ook de moeite waard. Onze GoPro is goed opgeladen dus we kunnen zelfs onder water filmen.

koffer
De koffers zijn gepakt! Bron

Oh wat hebben we er weer een zin in! Morgenavond zitten wij gewoon in Miami, Florida

Wil je ook iets lezen over het de route die we gaan volgen, onze overnachtingen en nog veel meer? Lees dan: Voorbereiding Florida!

Natuurlijk gaan we jullie allemaal op de hoogte houden! Op Instagram posten we komende twee weken iedere dag een foto.

Ben jij wel eens in Florida geweest? Laat het weten! We horen jullie tips en verhalen graag! 

Bron

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s