Een helikoptervlucht over de Grand Canyon? Doen!

Er zijn drie manieren om de prachtige Grand Canyon te aanschouwen; ter land, ter rivier, of in de lucht. Wegens tijdgebrek hebben wij -toen we in het westen van Amerika waren- besloten om een helikoptervlucht te maken over de gigantische kloof. Een hap uit het budget, maar het was het zeker waard. Niet alleen scheelde de vlucht ons een aantal dagen, ook was het absoluut een waanzinnige ervaring.

CIMG1541

Wij hebben een helikoptertour geboekt bij het bureau Papillon. In ons hotel in Las Vegas werden we opgehaald door een busje en in ongeveer driekwartier reden we naar het naastgelegen Boulder City. Op het kleine vliegveld werden we gewogen, om zo de plekken in de helikopter te bepalen. Beiden kwamen we achterin terecht. Geen panorama-view voor ons dus, maar dat mocht de pret niet drukken (daarnaast zat er voorin een jongeman die extreem misselijk was, dus hé, eigenlijk wel fijn zo die plek achterin).

Voor de Golden Eagle Air Only tour betaalden we omgerekend zo’n 207 euro. Veel dus, maar voor twee overnachtingen dichtbij de Grand Canyon hadden we misschien nog wel meer betaald, dus dat relativeerde voor ons de prijs een beetje. We vlogen in het hoogseizoen, dus mocht jij in een andere periode naar Amerika gaan, kunnen de prijzen afwijken van de onze.

CIMG1545
De eerste uitzichten

Onze piloot was vanaf het begin van de vlucht al heerlijk (Amerikaans) enthousiast. We maakten foto’s van de helikopter, stapten in, zetten de koptelefoon op en klikten de riemen vast. Klaar om te vertrekken!

Een helikopter stijgt heel rustig op, veel rustiger dan we hadden verwacht. Zodra de propellers begonnen met draaien, steeg het voertuig recht omhoog op. Na op enkele meters hoog te zijn, vloog de piloot de heli naar voren. Lekker hard én een beetje hobbelig, maar wel heeeel leuk!

CIMG1543
Bovenaanzicht Hoover Dam

We vlogen al snel richting de Hoover Dam, een dam welke goedkopere elektriciteit levert aan gokstad Las Vegas. Handig natuurlijk, maar ook gewoon heel tof om van boven te zien. Daarna vlogen we misschien iets meer dan vijf minuten over rivieren en kleinere bergen. We maakten tientallen foto’s. Ten slotte vlogen we dan eindelijk over de rand en daar was ‘ie hoor: de Grand Canyon:

CIMG1561
CIMG1570
CIMG1573

Deze plaatjes zeggen meer dan woorden, of niet soms? De Grand Canyon is echt immens. Dat zie je pas echt als je erdoorheen vliegt. Andere helikopters zweefden meters en meters onder ons door, en deze zagen er zoooo klein uit, dat we direct door hadden hoe diep de kloof wel niet is. Echt onwijs gaaf.

Na ongeveer een halfuurtje over de Grand Canyon gevlogen te hebben, keerden we weer terug. Toen de helikopter weer veilig aan de grond stond, we onze koptelefoon weer af konden doen, onszelf los konden maken en uitstapten, merkten we dat driekwartier vliegen inderdaad wel genoeg was. Onderweg waren we zeker niet misselijk geweest, maar nu stonden we toch wel even te tollen op onze benen. Ach ja, het hoort erbij en het mocht zeker de pret niet drukken. Want oh my oh my, dit was echt te gek!

We stapten weer in het busje en reden terug naar Las Vegas. Bikini aan en hoppa; het zwembad in. Hadden we wel verdiend na zo’n enerverende ochtend… 🙂 Bucketlist? Check!

 

Heb jij ook een vlucht gemaakt over de Grand Canyon?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s