Over hoe Loes en Suus op Reis begon

Toen wij de duizend volgers op Instagram bereikten, maakten wij onszelf bekend. Sindsdien krijgen we nog regelmatig de vraag hoe wij ooit zijn begonnen met onze site, het schrijven van artikelen over reizen en Instagram. Nu we een volgende mijlpaal hebben bereikt, tweeduizend volgers (feest!), lijkt dit ons een goed moment om hier meer over te vertellen.

Het was tijdens het Paasweekend van 2016. Al een tijdje hadden we het plan om een reisblog op te starten. We twijfelden over hoe we het zullen aanpakken. Eerder schreven we hierover:

We zijn al een tijdje aan het nadenken over een blog. Een blog dat gaat over reizen, dat staat vast. Een naam verzinnen is moeilijk. En wanneer moeten we starten? Hoe kun je een mooi blog beginnen? Het is een kwestie van niet te veel denken, maar gewoon doen. We zoeken uit waar we het beste kunnen beginnen met het maken van een blog, komen op WordPress uit en maken direct een account aan. De naam wordt Loes en Suus op Reis, wat volgens ons precies de lading dekt. Wij gaan op reis, en delen onze ervaringen en tips met jullie, zodat ook onze lezers inspiratie kunnen opdoen voor een gave reis.

IMG_7511.JPG

Side note: we zijn op dat moment vijftien en twaalf jaar oud. Een blog opstarten en artikelen schrijven, daar hebben we op zich wel vertrouwen in. We zijn best handig met WordPress en schrijven vonden (en vinden) we erg leuk. We kwamen echter al wel gauw tot de conclusie dat we een website wilden waar ook volwassenen onze verhalen en tips serieus nemen. Daarom besloten we onze leeftijd nog een tijdje geheim te houden.

Na een paar maanden het een en ander te hebben uitgeprobeerd, begonnen we met Instagram. Dit vonden we erg leuk, maar we waren er nog niet erg goed in. We waren zo blij toen we honderd volgers hadden en groeiden langzaam. Maanden later hadden we eindelijk zo’n 750 volgers. En daar begonnen de ‘moeilijkheden’. We waren beiden druk met school, baantjes en sport en nog steeds vonden we ‘Loes en Suus op Reis’ een erg leuk project. Het probleem was alleen dat er geen groei meer in zat. Onze artikelen werden minder gelezen, het aantal volgers stagneerde en onze likes begonnen zelfs te dalen. We hebben zelfs twee maanden een pauze genomen; toen hebben we geen artikelen meer geschreven of foto’s gepost. Het was niet zo dat we er geen zin meer in hadden, maar het kostte ons op deze manier erg veel energie.

IMG_2858

Nadat Loes terug kwam van een vakantie met vriendinnen naar Kos in juni 2018, kregen we beiden gelukkig weer meer energie en enthousiasme voor ‘Loes en Suus op Reis’. We besloten tot aan de reis naar Indonesië elke dag een artikel te plaatsen en op een andere manier met Instagram om te gaan. Tijdens diezelfde reis bereikten we dan eindelijk duizend volgers, na maanden rond de 750 te hebben gehangen.

We werden tijdens de reis en daarna steeds beter in Instagram en in het schrijven van artikelen. Inmiddels zijn er in slechts drie maanden duizend volgers bijgekomen. Het aantal vinden we niet eens zo belangrijk, hoewel we niet kunnen ontkennen dat we er heel erg blij mee zijn. Het allerleukste vinden we het echter om aan zoveel mogelijk reisliefhebbers onze verhalen en tips te delen én om nieuwe mensen te leren kennen. Een gave bijkomstigheid is dat we dankzij jullie zelfs geld hebben kunnen inzamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok. Hoeveel moois kun je wel niet bereiken met social media?! We hadden nooit gedacht dit hiermee te bereiken, maar zijn hier wel MEER dan dankbaar voor.

Dat we nu tweeduizend volgers hebben bereikt vinden we gaaf, ontzettend gaaf zelfs. We vinden het super dat we zo nóg meer mensen kunnen inspireren om op avontuur te gaan. We willen aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe mooi de wereld is en wat de wereld te bieden heeft. We gaan hier dan ook zeker mee door.
Maar, we zijn ook heel benieuwd naar jouw verhaal. Hoe ben jij begonnen met Instagram of met je website? Hoe is het proces verlopen? Of wil je wat anders vertellen? Ook leuk! Laat gerust een bericht achter.

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Reismuts schreef:

  Wat leuk dat jullie deze inkijk delen! En gefeliciteerd met jullie volgers natuurlijk! Mijn blog ben ik vier jaar geleden gestart en die groeit organisch eigfnojk best goed. Met Instagram heb ik een haat-liefde verhouding. Eerst groeide ik leuk en opeens niet meer. En nu ik niet dagelijks meer post, krimp ik… Ik moet er over een tijdje weer eens aandacht aan gaan geven.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel Lizette! Wat leuk van je website zeg! Instagram blijft inderdaad lastig. Vind het een leuk medium, maar we hebben er idd ook een haat-liefde verhouding mee. Wij posten nu elke twee dagen en zijn daardoor juist gegroeid (denk ik). Zo zie je maar, je weet het nooit bij die app. Algoritmes blijven lastig haha 😉 Nog gefeliciteerd met de geboorte van Mats trouwens 🙂 Nieuwe wereldreiziger in de dop!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s