Terugblik op het reisjaar 2021 en een vooruitblik op 2022

Vorig jaar kwam het artikel met een terug- en vooruitblik pas in (ahum) maart online. Nu dacht ik: laten we daar eens verandering in brengen. Een artikel in december it is! Vorig jaar schreven we dat 2020 een behoorlijk bizar jaar was. Geen woord aan gelogen natuurlijk, en 2021 deed er nog een schepje bovenop. Toch hebben we ook dit jaar weer genoeg gezien, gedaan en genoten. Weliswaar grotendeels in Nederland, maar dat mag de pret echt niet drukken. Ben je benieuwd naar ons afgelopen jaar? En wil je weten of we al plannen hebben voor 2022? Lees dan snel verder!

Terugblik op 2021

Statistiek
  • We hebben op 19 plekken overnacht
  • We hebben 2 treinreizen gemaakt
  • We hebben 0 vliegreizen gemaakt
  • We hebben 0 bootreizen gemaakt
  • We hebben 7 autoreizen gemaakt
  • We hebben 1 continent bezocht
  • We hebben 4 landen bezocht
  • We hebben anderhalve reis geannuleerd (zie: artikel)
  • We zijn 9 keer op reis geweest
Januari: oliebollen, teams en zoom

Tijdens de kerstvakantie van 2020-2021 bleven we voor het eerst in jaren thuis. Dat kon ook haast niet anders, want we zaten in een nogal strenge lockdown. We begonnen het jaar overigens wel goed: op 31 december maakten we enorm veel oliebollen, appelbeignets en kersenflappen, dus de dagen er na waren we alleen maar aan het eten. De rest van maand leerde ik, Loes, vooral veel Zweedse woordjes (daar komt later nog een artikel over online). We volgden online danslessen, online hoorcolleges en online werkcolleges, en spraken ook online af met vrienden. We gingen natuurlijk ook nog wel eens naar buiten om te wandelen met hond Charlie in het bos of in de polder.

Februari: sneeuw en zon

Februari was een leuke maand. Ondanks die strenge lockdown en een avondklok, merkte je dat iedereen weer wat energie kreeg en uit die winterlockdowndip kroop. Dat alles kwam door slechts één factor: het weer. Eerst sneeuwde en vroor het. Konden we schaatsen, althans in theorie, wij stonden alleen even op het ijs om weer heel snel terug ‘het land’ op te gaan. We struinden gewapend met skibroek en oorwarmers door de sneeuw. Die week voelde echt als vakantie. Een leuk bruggetje, want een week daarna gingen we écht op vakantie. Naar Zuid-Limburg. Met Charlie. En de zon scheen volop. Oooooh, wat was dat heerlijk! We hebben buiten in de zon gestudeerd, gingen ’s middags op pad, gingen wandelen door het prachtige Zuid-Limburgse landschap en staken dankzij het Drielandenpunt ook de grens over naar Duitsland en België. En we hoefden niet eens twee weken in quarantaine 😉

Maart & April: Lockdown life

In maart en april leefden we de lockdown life. Ik leerde nog steeds Zweeds en rondde de cursus in april, na ongeveer 170 dagen, af. Suus was een tijdje eerder begonnen met Russisch, en besteedde in de lente ook veel tijd aan woordjes stampen. We hadden nog steeds online les, online sport, online tentamens, online sollicitatiegesprekken en online meetings. Maaar ondertussen gingen we lekker vaak naar de Vliegbasis in Soesterberg, waar we ongeveer naast wonen. We vierden Pasen met overheerlijke tapas. Hadden de Soester Duinen regelmatig voor ons zelf. Konden in april zo waar eindelijk weer eens naar de kapper. We kleurden zwart-wit foto’s van onze (over)grootouders in. Aten best veel krentenweggen. We gingen met onze buren en familie bootcampen in de tuin (en dat was in maart dus best wel koud). Zaten nog wel eens in de tuin in de zon. En we haalden het zeker niet eerste ijsje van het jaar.

Mei & juni: een beetje back to life

In mei en juni werd het leven weer iets normaler (hoera!!!). Het beste van alles: we konden weer fysiek naar sport en college. Eindelijk! Suus deed zelfs een oefenrechtbank voor haar studie. Heel cool! Begin mei gingen we nog een paar dagen weg. Je zou kunnen zeggen dat we Limburg dit jaar echt hebben ontdekt, want we gingen nu naar Noord-Limburg en wel naar het plaatsje America. En hoewel we natuurlijk graag naar het overzeese Amerika waren gegaan (eerlijk is eerlijk), beviel het ons hier ook errug goed. Alleen het weer werkte (op 1 dag na) niet echt mee, maar verder hebben we ons flink vermaakt. We kwamen natuurgebieden tegen die ons deden denken aan de Everglades, maakten een enorme puzzel, namen een kijkje in Venlo, liepen het aspergepad en gingen supa golfen! Tof!

Juli: familieHereniging en daguitstapjes

Bijna twee jaar hadden we ze niet gezien: onze Zweedse oom en tante. Normaal zien we elkaar meerdere keren per jaar, dus toen we elkaar in juli eindelijk weer zagen, was dat een opluchting en ontzettend fijn. We waren zo blij! Onze oom en tante waren uiteindelijk een week in Nederland en tijdens die week hebben we héél veel leuke dingen gedaan. We gingen heerlijk barbecuen, kwamen niet op tijd uit een escape room, genoten van een openluchtconcert van Son Mieux en we gingen kanoën in Tull en ’t Waal. Natuurlijk hebben we ook flink bijgekletst en afgesproken dat we elkaar snel weer zouden zien. De rest van de maand hebben we vooral veel daguitstapjes gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld het stadje Muiden bezocht, lekker geluncht op een terrasje in ons dorp, afgesproken met vrienden en heb ik (Loes) weer eens een oogmeting bij de opticien gedaan (en dat bleek achteraf nogal nodig haha!). Daarnaast zijn we nog naar enkele andere openluchtconcerten geweest, waaronder van Veldhuis & Kemper. Ook ging Suus nog met een vriendin een weekendje naar kaasstad Alkmaar.

Augustus: Polen en Slowakije

In augustus was het dan eindeeeeelijk weer zo ver: we gingen naar het buitenland! Polen en Slowakije stonden op het programma. Bij aankomst in Polen keken we onze ogen uit. Wat een fijn vakantieland en wat een prachtige steden en natuur heeft het! Onze vooraf geplande route was als volgt: Nederland > Poznan > Gdansk (via Torun en Bydgoszcz) > Mazurische Meren > Warschau > Krakau > Kosice (Slowakije) > Zakopane (Tatra-Gebergte) > Wroclaw > Nederland. Echter, toen we Krakau wilden verlaten hield onze auto er helaas mee op, waardoor we ineens toch creatief moesten worden. Uiteindelijk hebben we Slowakije uit de route moeten halen en bleven we langer in Krakau. De rest van de route hebben we wel kunnen afleggen, dankzij onze Poolse bus die ons ook weer naar Nederland bracht. Avontuur dus, maar wát hebben we genoten! Polen is echt een aanrader!

September & oktober: vakanties, familie en veel organisatiewerk

September was een drukke maand. Eerst ging ik met vriendinnen op vakantie naar de Veluwe. We gingen bowlen en deden een hoogteparcours, al durfde ik alleen te tokkelen en bleef ik verder op de grond. Niet veel later begonnen de colleges weer, en dit keer zo waar op locatie! Daarnaast hebben wij de jaarlijkse familiedag georganiseerd en dus lieten we een groep aan Twentenaren naar Soest komen. De familiedag hadden we al een jaar uitgesteld, dus het was geweldig dat het nu door kon gaan. We organiseerden het heel graag, maar vergis je desalniettemin niet, want man man man, het was me een bak organisatiewerk! Gelukkig werd de nodige organisatiestress gecompenseerd door veel studieactiviteiten (waaronder een festival en een feest) en voor Suus zelfs een concert in Tivoli Vredenburg van Nederlandse rapper Kevin. In oktober gingen we naar een lezing van Thomas Erdbrink aka ‘Onze man in Teheran’. Daarnaast vertrokken we voor een lang weekend naar Noordwijkerhout. Hoewel de zeelucht natuurlijk heel lekker was, was het hoogtepunt een bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daar zagen we namelijk ontzettend veel herten en dat was uiteraard helemaal fantastisch! Suus zou ook nog met haar studie naar Berlijn gaan, maar die reis moest helaas door quarantaineregels geannuleerd worden. We sloten de maand meer dan leuk af, omdat onze Zweedse familie weer naar Nederland kwam, en dit keer kwamen twee van onze neven mee. Heel leuk, want we hadden hun al tweeënhalf jaar niet gezien. Ook gingen we naar een concert van Jett Rebel, en daar sloten we deze volle maand mee af.

November & December: Ewijk, kerstmannen en… lockdown

In november gingen we nog een weekendje weg, dit keer naar Ewijk (of all places haha). Vanuit dit plaatsje gingen we bijvoorbeeld een dagje naar Nijmegen en naar Buren. We gingen samen squashen, vierden Sinterklaas met vriendinnen en later ook met familie. In dezelfde maand organiseerden we met ons gezin en onze buren een kerstroute door de wijk. Die route werd in december geopend en is best wel een succes te noemen. Het is fantastisch om te zien hoe mensen genieten van de toffe wandeling die ze maken. Gelukkig maar, want helaas is het nu een van de weinige dingen die nog mag. Op moment van schrijven zitten we namelijk weer in een lockdown, en die hadden we niet meer verwacht. We proberen er het beste van te maken, met oliebollen, wat activiteiten in en om huis en een uitstapje naar België (Sint Truiden) voor één nacht.

Vooruitblik op 2022

Hoewel de vooruitzichten misschien niet al te best zijn, zijn we toch al flink aan het plannen. We beginnen 2022 gelijk goed, want in de eerste week van januari zijn wij op Ameland te vinden. Ons derde Waddeneiland en we zijn erg benieuwd! Begin februari gaan we een weekendje weg. Fingers crossed, maar we hopen dat we dan onze eerste vliegreis sinds de C kunnen maken, en waarheen maakt niet uit. Ja, Europa, maar noord-oost-zuid-west, het is allemaal best! Met Pasen gaan we ook weg, namelijk naar onze familie in Zweden. Nu ze twee keer hier zijn geweest, is het nu onze beurt. En daar hebben we niet normaal veel zin in. Tot en met Pasen staan de plannen dus min of meer vast, maar daarna hebben we nog niks gepland. We weten wel dat we in 2022 een keer naar Berlijn gaan (met de trein). In de zomer gaan we ook weg en vooralsnog lijkt het erop dat we weer in Europa op pad gaan met hond Charlie en de auto. Maar dat zien we nog wel. Verder zijn er nog meerdere momenten waarop we weg willen en waarschijnlijk ook wel weg gaan (of het nou in Nederland is, of verder weg). Hemelvaart is bijvoorbeeld zo’n moment, maar ook rond de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie (die we trouwens allebei niet hebben, maar soit). Plannen genoeg dus, en ondanks dat er nog veel onduidelijk is, staat vast dat we vaker in het buitenland te vinden zijn dan afgelopen jaar. Zin in!

Enorm bedankt voor alle support het afgelopen jaar. Mede dankzij jullie gaan we met opgeheven hoofd verder. We hopen dat jullie de komende tijd goed doorkomen. Of je nou student bent of met pensioen, en of je nou in de zorg werkt of ondernemer bent. We wensen jullie veel sterkte allemaal. Let op een ander, maar ook op jezelf. Leef gezond, maak plezier en wees een beetje lief voor elkaar. Maak er wat van, in 2022. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Liefs, Loes en Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s