Petronas Twin Towers: de hoogste identieke gebouwen ter wereld

Kuala Lumpur is een wereldstad in Maleisië, Zuidoost-Azië. Het is een welvarende stad, maar toch nog best wel authentiek. Jaarlijks komen heel veel toeristen Kuala Lumpur bezoeken. Voor de toeristen zijn er dure restaurants en luxe hotels. Tegelijkertijd kan je op elke hoek van de straat een kraampje vinden, om zo het echte Aziatische eten te proeven. Naast de grote (en hoge) gebouwen in de stad, kent Kuala Lumpur ook huisjes vlakbij de jungle, waar apen rustig over het dak slenteren.
Kortom: Kuala Lumpur heeft de ideale mix tussen westers en Aziatisch. Als je Kuala Lumpur bezoekt, is er natuurlijk wel één absolute must om te zien: de ‘Petronas Twin Towers’. Daarboven is het hoog. Heel hoog…

De Petronas Twin Towers, ontworpen door de Argentijn Cesar Pelli, was ooit het hoogste gebouw ter wereld. Het bouwwerk bestaat uit twee torens, die met elkaar zijn verbonden door een brug. De Twin Towers zijn beide 452 meter hoog. Je kan alleen niet tot de 452 meter komen, omdat er boven op de torens antennes zijn. Hier kan je natuurlijk niet in. Je kan maximaal 375 meter hoog komen; daar is de 86ste en gelijk ook de hoogste verdieping. Oh, en nog even voor de duidelijkheid: dat is vele meters hoger dan de brug!

CIMG8741
De buitenkant van de Twin Towers.

De kaartjes voor de entree waren gekocht. We hadden er zin in. We hadden kaartjes gekocht voor de brug.
Met een glazen lift werden we naar boven vervoerd. Hoe hoger we kwamen, hoe raarder onze oren voelden. Net alsof we in een vliegtuig zaten; dus helemaal dicht… De lift ging ontzettend snel, en ondertussen konden we nu al genieten van het prachtige uitzicht.
We stopten bij de brug. Hier konden we van de ene toren naar de andere toren lopen. Het uitzicht was prachtig! Op deze hoogte was ook veel informatie over de torens te zien. Toch hebben we ons daar niet érg in verdiept. We vonden dit toch nét iets minder interessant dan het grandioze uitzicht. Het halfuurtje op de brug vloog voorbij.
Toen kregen we ineens te horen, dat we nog hoger gingen. Dat terwijl we in de veronderstelling waren dat we weer naar beneden moesten. We lieten het ons geen twee keer zeggen en dus gingen we weer de lift in. Wanneer we zouden stoppen, bleef een raadsel. De lift was krap en niet meer van glas, maar hij ging voor ons gevoel nog sneller dan het licht. Dat was ook wel te merken; onze oren zaten (weer) dicht. Elke keer gingen we nog net iets hoger dan we dachten. En daar stopten we dan eindelijk; de 86ste verdieping. Wow…

“De lift was krap en niet meer van glas, maar hij ging voor ons gevoel sneller dan het licht.” 

We wisten niet hoe snel we uit de lift moesten stappen. We waren nieuwsgierig, en niet voor niets. Het was geweldig!
We merkten al snel dat het gebouw bewoog. Beetje onwerkelijk natuurlijk; dat je in een gebouw bent die (omdat het zo superduperhoog is) heen en weer gaat. Als je naar beneden keek, werd je spontaan lichtelijk duizelig. Loes vond het eigenlijk wel een beetje eng. Normaal heeft ze geen hoogtevrees, maar in een bewegende toren voelde ze zich niet erg op haar gemak.
De Petronas Twin Towers was het hoogste gebouw waar wij ooit in hebben gezeten. Het uitzicht was fantastisch, als je erin bent geweest, ben je gewoon zo’n geweldige ervaring rijker. Tja en dat sparen wij, hè; die ervaringen… 😉

Er was ook nog een heel leuk fotomoment; onder ons waren glazenwassers aan het werk. Het zag er eigenlijk gewoon zo uit: er hing een bakje aan de buitenkant van de toren, te bungelen aan een paar draadjes. In het bakje zaten twee mannen, en zij waste letterlijk elk raam. Je zal er maar hangen, op 300 meter hoogte.

CIMG8763
De helden die glazenwassers heten

Helaas gingen we -voor ons gevoel- al veel te snel naar beneden. Al was het misschien ook wel weer fijn om gewoon met onze beide benen op de grond te staan…
De hele ervaring was gewoon zo gaaf! In de torens zelf (beneden, natuurlijk) is ook nog een winkelcentrum, en achter de toren is een stadspark. ’s Avonds zijn de torens ook waanzinnig om te zien. Ze zijn dan verlicht en zien er heel vet uit! Dus ga ook als het donker is nog even de stad in voor de Towers. Als je naar Maleisië gaat, sla Kuala Lumpur (ook wel KL genoemd) dan absoluut niet over. Naast de Petronas Twin Towers zijn er natuurlijk nog heel veel activiteiten en bezienswaardigheden in en om de stad.
Heb je geen hoogtevrees? Of wil je die graag in één keer overwinnen? Dan is een bezoek aan de Twin Towers een must! Het is wel belangrijk om ruim van te voren (ongeveer twee maanden) in Nederland te boeken.

Ben jij ook in Petronas Twin Towers geweest? Of wil je er heel graag naar toe? Laat het weten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s