De beste gelateria’s van Costa Rei

IJs. Als er iets is waar iedereen tijdens een zonvakantie onwijs van geniet, is het wel ijs. Ook wij zijn echte ijsfreaks. Vooral ambachtelijk Italiaans schepijs vinden we heerlijk. Daarom gingen we toen we op Sardinië (Italië) waren op zoek naar de beste ijssalons van Costa Rei.

Costa Rei is een populaire badplaats in het zuidoosten van Sardinië. Elke zomer liggen de stranden in de badplaats vol met mensen. Dat is ook niet zo gek, want de omgeving van Costa Rei is prachtig. Je kan er goed wandelen, fietsen en watersporten. De natuur is er adembenemend mooi en de zee is azuurblauw. Na een hele dag heerlijk op het strand te hebben gelegen, of heel actief te zijn geweest, is het natuurlijk lekker om je dag af te sluiten met een ijsje.
In Costa Rei zijn veel verschillende ijssalons. Daarnaast zijn er ook restaurants die ijs verkopen. Wij waren lang in Costa Rei, en hadden de tijd om in alle ijssalons een ijsje te proeven. Maar naar welk ijssalons moet je gaan als je maar een paar dagen in Costa Rei verblijft? Hieronder volgt onze top-3 van ijssalons in Costa Rei.

3. Isola Verde
Op drie staat Isola Verde, een restaurant met een ijssalon. Toen wij hier voor het eerst ijs gingen halen, kregen we enorme bolletjes. Helaas werden de bolletjes -naarmate we weer terug kwamen- steeds kleiner. De eerste keer hadden we blijkbaar geluk.
Het ijs was wel ontzettend lekker! Aardbeienijs smaakte echt naar aardbei, chocoladeijs echt naar chocola. Het was gewoon weg een feest om hier een ijsje te eten!
Eindcijfer: 7,5

IMG-20160517-WA0003
Een bolletje ijs bij Isola Verde

2. Il Molo
Weer een restaurant; Il Molo. Tijdens onze vakantie aten ’s avonds veel bij Il Molo. Pas later kwamen we erachter dat het restaurant ook ijs verkocht.
Het ijs bij Il Molo is niet heel duur, en ook nog eens heel lekker. We zijn wel een beetje bevooroordeeld, Il Molo verkocht als enige ijssalon chocolade-met-mint-ijs. Dit is een van onze lievelingssmaken.
Bij Il Molo is er een terras met gratis WiFi. In heel Costa Rei is de WiFi heel slecht of je moet er voor betalen, daarom was gratis (en goede) WiFi heel fijn!
Het personeel bij Il Molo is ook ongelooflijk aardig. We kregen zelfs een gratis reisgids over Sardinië van ze, nadat we vroegen wat in Sardinië de moeite waard is om te bezoeken.
Eindcijfer: 8

1. 4Passion Café!!!
Het 4Passion Café is, zoals de naam al zegt een café, en daarnaast ook een ijssalon. Het café wordt gerund door een ‘Hipster’, met een baard, grote bril en een muts. De zogenaamde Hipster maakt van elk ijsje een kunstwerk. En dat niet alleen, want welke smaken er zijn is ook altijd een verrassing. De gekste smaken kwamen voorbij: bounty-ijs, oreo-ijs, cheesecake-ijs… Noem een smaak, en het werd wel een keer verkocht. En, last but not least, de bolletjes waren ook nog eens heel groot.
Het café zelf was erg gezellig; de muziek stond altijd aan, er waren enkele voetbaltafels en er waren grote loungehoeken om ’s middags nog even lekker te relaxen.
Al met al: dit ijssalon is er een om te onthouden!
Eindcijfer: 9

IMG-20160517-WA0007
Veel ijssalons maken een kunstwerk van een ijsje als dessert

Bonus: Rei Oasi
Bij dit ijssalon/restaurant kan je prima ijs eten, alleen het ijssalon valt niet goed te vergelijken met de andere ijssalons. Er zijn minder smaken, de bolletjes zijn minder groot, en er zijn minder goede zitplekken. Ook de service is iets minder goed dan bij de andere ijssalons. Maar, het ijs is wel goedkoper. Dus wil je voor minder geld, een oké ijsje? Ga dan naar Rei Oasi!
Eindcijfer: 6,5

Wij hopen natuurlijk dat jullie nu een goede keuze kunnen maken als het gaat om de ijsjes in Costa Rei. Geniet van je verblijf daar, enne… Vergeet niet om het chocolade-met-mint-ijsje te proeven!

Ben jij wel eens in Costa Rei of op Sardinië geweest? Welke ijssmaak vond je het lekkerst? En welk ijssalon het beste? Laat het weten!
Ook vragen over Costa Rei beantwoorden we graag! 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s