Curacao, wat ben je mooi!

Tijdens onze vakantie op Curacao in 2013 hebben we natuurlijk de nodige foto’s gemaakt. Foto’s die niet alleen warme herinneringen oproepen, maar ook Curacao omschrijven. Curacao heeft namelijk meer dan alleen strand en een te gekke onderwaterwereld. De volgende vijf foto’s karakteriseren -naar onze mening- Curacao!

IMG_1981

Strand en Curacao horen bij elkaar, als peper en zout. Deze foto is gemaakt op Mambo Beach. Een plaatje van een strand, maar wij zijn er maar een keer geweest. Dit omdat het strand helemaal vol lag met feestende, jonge mensen. Wij zochten eerder een rustig baaitje, waar je in alle rust kan snorkelen. Dat betekent niet dat je dit strand moet mijden. Het is een hele ervaring om hier rond te lopen. Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Florida, en wij hebben het idee dat dit strand een beetje lijkt op Miami Beach. Maar dat horen jullie nadat we in Florida zijn geweest!

TIP: Wil je wrakduiken of -snorkelen? Doe dit bij Tugboat! Vraag ernaar bij de lokale bevolking, en ze vertellen je maar al te graag waar het precies is. Tugboat ligt bij de Caracasbaai.

CIMG9702

Deze vrolijke struisvogel woont op de Ostrich Farm. Als toerist kan je hier een kijkje nemen in het leven van de Antilliaanse struisvogel. Je leert hoe sterk de eieren zijn, en je hoort van alles over de jonge struisvogeltjes. En… last but not least mag je de struisvogels ook nog eens voeren!

IMG_1947

Natuurlijk hebben we ook Willemstad, de hoofdstad van Curacao, bezocht tijdens onze vakantie. Nou hadden we een foto kunnen laten zien van al die mooie, gekleurde huisjes. Dat doen we -zoals je ziet- alleen niet. Curacao heeft een slavernij-verleden. Curacao was vroeger een belangrijke handelspost, waar slaven verkocht en gekocht werden. Als je op vakantie bent is het belangrijk om stil te staan bij het slavernij verleden. Een goede manier om dit te doen is om een bezoek te brengen aan het Kura Hulanda museum. Hoewel je behoorlijk met je neus op de feiten wordt gedrukt, is een bezoek hieraan een must. Je ziet er onder andere het monument van de foto; het stelt Afrika voor met aan de zijkant een hoofd.

CIMG9907

Wij zijn nogal geobsedeerd door dieren. Dus toen er door ons hotel continu blauwblauws (hagedis met blauwe pootjes) en boomkippen (leguaan) liepen, waren we helemaal gelukkig. De grote vriend op de foto is een boomkip. Prachtig!
Op Curacao zegt men boomkip en blauwblauw in plaats van leguaan en hagedis met blauwe pootjes. Ze veranderen wel meer namen van dieren, zo heb je op het eiland ook waterkippen en boskippen rondzwemmen/-lopen. 

TIP: Als je graag leguanen wilt zien, kijk dan niet alleen op grond en in de struiken, maar kijk ook in de toppen en op de stam van de boom. Leguanen kunnen blijven hangen aan de stam, of rusten lekker uit op een van de takken.

CIMG9809

We eindigen met een eindeloze weg door het Christoffelpark. In dit natuurpark kwamen de leukste weggetjes, grappigste dieren en mooiste vergezichten tegen. Op de terugweg reden we nog even langs enkele Aloë Vera plantages, en we reden langs Serena. Serena is een Duitse vrouw, die zich heeft gevestigd op Curacao. Ze maakt Chichi’s, beeldjes van volle, Antilliaanse vrouwen, die de oudste dochter van een gezin voorstellen. Op Curacao is het een gewoonte dat de oudste dochter zorgt voor de ouders van het gezin. Doordat Serena samen met veel ‘oudste dochters’ beeldjes maakt, hebben deze vrouwen een nuttige dagbesteding, en verdienen ze zelf ook nog wat.

Ben jij het met ons eens? Is Curacao meer dan alleen een strandbestemming? Laat het weten!
Vragen over een vakantie op Curacao beantwoorden we ook graag! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s