Tenerife, wat ben je mooi!

Tijdens onze vakantie op Tenerife, hebben we natuurlijk de nodige foto’s gemaakt. Foto’s die niet alleen warme herinneringen oproepen, maar ook Tenerife omschrijven. Tenerife is niet alleen een zon-zee-strandbestemming; er valt nog veel meer te doen, zien en beleven op het Canarische Eiland! De volgende vijf foto’s karakteriseren -naar onze mening- Tenerife!

cimg6010

Weetje: grienden zijn de grootste dolfijnachtigen ter wereld! Hoe leuk is dat?!

Een van de meest fantastische dingen die je kan doen op Tenerife, is op zoek gaan naar grienden, een wat kleinere walvissensoort. Wij hebben al eerder bultrugwalvissen gezien in Amerika, en ook al zijn deze dieren vele malen groter, het is meer dan geweldig om de grienden te zien. Helemaal als je ook nog eens in het zonnetje op een zeilboot zit. Goodlife! 

cimg5930

Oud en Nieuw vieren in het zonnetje; wie wil dat nou niet? Dit doen wij wel vaker, het is dan immers vakantie en we zijn gebonden aan de schoolvakanties, maar op Tenerife is het echt super om een nieuw jaar in te luiden! Vuurwerk, een heerlijk diner, taart, wensballonnen loslaten op het strand… Noem het maar op en het gebeurt op Tenerife. Dit alles was in 2011 zo waanzinnig tof dat we in 2012 precies dezelfde plek weer oud en nieuw hebben gevierd. Fantastisch!

LET OP: Het is verboden om vuurwerk mee te nemen in het vliegtuig. Vergis je dus niet, en geniet gewoon van het vuurwerk dat al op het eiland te zien is.

cimg5968

Voor ons nog een reden om destijds naar Tenerife te gaan; orka Morgan. In 2010 spoelde het dier aan vanuit de Waddenzee. Na anderhalf jaar in het Dolfinarium te hebben doorgebracht, verhuisde Morgan naar Loro Parque, een dierentuin in Tenerife. En nu we toch op Tenerife waren, was het wel zo leuk om de orka te bezoeken. Het gaat goed met Morgan hoor, ze zwom vrolijk rond in haar bassin! 🙂
In Loro Parque zijn natuurlijk nog veel meer dieren te zien. Zeker als je met kinderen reist, is deze dierentuin een absolute must om te bezoeken!

Wist je dat: Loro Parque door TripAdvisor is verkozen tot beste dierentuin van Europa? En dat het park ook nog eens het op een na beste dierenpark is van de hele wereld?

cimg5828

TIP: Als je een sterrenliefhebber bent, bezoek El Teide dan ook ’s avonds. Bij helder weer kan je dan namelijk de melkweg bewonderen. Gaaf!

El Teide is natuurlijk het symbool van Tenerife. Deze vulkaan was al eerder te zien op Instagram, dus wellicht komt het bovenstaande plaatje jullie bekend voor?!
In ieder geval, de Teide is prachtig. Daar hoeven we amper woorden aan vuil te maken. Maar als je optimaal wil genieten van je avontuurlijke trip, trek dan wel een dik vest en een lange broek aan; bovenop de vulkaan is het ijzig koud. Oh, en de weg naar de boven is angstaanjagend. Heb je hoogtevrees, doe dan zeker je ogen dicht. Man man, die afgronden… Hellup!! 😉

cimg6054

TIP: Een van de mooiste zwarte stranden is Playa Jardín. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie strande op Tenerife!

Tenerife is een vulkanisch eiland. Dit heeft een ontzettend leuk en mooi gevolg; zwarte stranden. Super fotogeniek, maar dat niet alleen, het zand is ook nog eens goed voor je huid. Spoel je nadat je jezelf hebt ingegraven wel even af in de zee. De zee is trouwens ook lekker verkoelend (lees: ongelofelijk koud). Maar, als je dan toch op een eiland bent, is het wel leuk om even de zee in te gaan. Al is het alleen om je af te spoelen. Heb je ook gelijk weer een excuus om direct het ijskoude water weer uit te vluchten.


Ben jij wel eens op Tenerife geweest? En ben je het met ons eens? Heeft Tenerife meer te bieden strand? Laat het weten! Wij zijn erg benieuwd.
Ook vragen over Tenerife beantwoorden we graag. 

 

9 reacties Voeg uw reactie toe

  1. tenerifezuid schreef:

    Mooi verslag en prachtige foto’s, jullie zijn echte Tenerife liefhebbers. Wil je graag op de hoogte blijven van Tenerife, lees dan de blog: http://www.tenerifevakantie.com

    Geliked door 1 persoon

    1. loesensuusopreis schreef:

      Wat leuk dat jullie een blog hebben over Tenerife! We gaan er snel een op kijken! Tof!

      Geliked door 1 persoon

    2. Lena schreef:

      That’s a smart way of thniikng about it.

      Like

  2. tenerifezuid schreef:

    Kijk ook eens op de Facebookpagina http://www.facebook.com/TenerifeVakantie en je zal zin krijgen om terug te komen 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. loesensuusopreis schreef:

      Zin om terug te komen hebben we zeker! Gaaf dat jullie zo’n enorme fan zijn van Tenerife. Terecht natuurlijk, het is een prachtig eiland.

      Geliked door 1 persoon

      1. tenerifezuid schreef:

        We wonen in Tenerife sinds 2004 en zijn inderdaad grote fans 🙂

        Geliked door 1 persoon

    2. loesensuusopreis schreef:

      Wat heerlijk om in Spanje te wonen en dan zeker op Tenerife. We zijn wel een beetje jaloers hier hoor 😉

      Like

  3. tenerifezuid schreef:

    Niets houd je tegen om ook te verhuizen 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. loesensuusopreis schreef:

      Was dat maar waar haha. Nederland is ook wel tof, trouwens. Alleen een beetje koud nu.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie