Reisdag #1 | Miami

Inmiddels zijn we anderhalve week terug uit Florida. Na thuiskomst hadden we het -ondanks de drukte in Nederland- vaak over de reis. Is de tweede keer Amerika geworden zoals we van te voren hadden verwacht? Ja. Sterker nog, het was geweldig! Natuur, cultuur, vriendelijke mensen, prachtige stranden en… stiekem ook best lekker eten. Het was een heerlijke reis.

De komende tijd zullen we jullie onze reisdagen laten zien. Reizen jullie mee?

img_6622
We vlogen voor het eerst met AirEuropa.

We vlogen vanaf Amsterdam met AirEuropa naar Madrid. We vlogen hier met een wat kleiner vliegtuig naar toe. Na bijna drie uur landden we in Madrid. Inmiddels was het bijna kerstavond, dus; Feliz Navidad! We aten snel een broodje en merkten dat we al bijna weer moesten instappen. Het volgende vliegtuig was een dreamliner; heerlijk! Omdat het kerst was, waren de stewards en stewardessen verkleed als kerstman en deelden ze champagne uit. Nadat we elkaar ‘een fijne kerst’ hadden gewenst, keken we een paar films en na zo’n tien uur vliegen landden we in Miami, waar het nog steeds kerstavond was. En we moeten toegeven; kerstavond was nog nooit zo bijzonder  geweest! 😉

img_6624
Een kleurrijke wijk van Miami; Little Havana.

Wat je in films ziet is waar; Amerikanen hangen écht hun huizen vol lichtjes tijdens kerst. En ja; lasers die op huizen schijnen bestaan ook echt! De meeste lichtjes kwamen we tegen in Little Havana, een Cubaanse Wijk in Miami. Omdat het eerste kerstdag was, was het op straat heel rustig.

cimg1261
Santa is coming to town!

Toen we in West-Amerika waren, hebben we onze auto de naam ‘Sandy‘ gegeven. Ook dit jaar had onze auto natuurlijk een naam nodig. Het werd -en hoe kan het ook anders- Santa. Hier staat Santa in Wynwood, een wijk waar prachtige graffiti te zien is. Love it!

cimg1250
Hoeveel dieren zie jij hierin?

De graffiti in Nederland is kunstzinnig, maar niet zo gedetailleerd gespoten als in the Wynwood Walls. Deze olifant/octopus is zo knap gemaakt! Zo is kunst dus echt bedoeld. Wij zouden dit niet eens kunnen tekenen, laat staan spuiten. Zo gaaf!

cimg1243
Heet, heter, heetst

Intussen werd het warmer en warmer. De lucht was strakblauw en elk windvlaagje was meer dan welkom. Die rupsband is trouwens een bankje. Tof plekje om de graffiti te aanschouwen, niet?!

cimg1271
Leuk uitzicht 😉

Zonder sporters, geen Miami. Punt.

cimg1275
Maar hier kwamen we natuurlijk écht voor!

Jaaa! Hier kwamen we voor naar Miami! Dit moeten we ook bouwen in Scheveningen of in Noordwijk. Die art deco-stijl is tof! We hebben hier even rond gekeken, je komt hier de meest verbazingwekkende verschijningen tegen.

img_6635
We hebben onze Santa even ingeruild.

Nee, natuurlijk niet. Maar deze auto is wel echt heel gaaf! Past ook precies in het straatbeeld. Deze auto staat op de bekende Ocean Drive. Een en al art deco. Dat is de meest toepasselijke beschrijving.

cimg1283
Nog eentje; om het af te leren.

Ocean Drive was heel gezellig. Maar een zijstraat van de bekende straat was nog gezelliger! Een straatje dat leek op de Spaanse La Rambla, vol gestouwd met de meest knusse cafeetjes en restaurantjes. De ideale plek voor een pizza!

img_6647
Kleurtjes!

Ook als je niet op de Ocean Drive rijdt, kom je meest kleurrijke gebouwen tegen. Dit plaatje… Het lijkt wel of het helemaal niet echt is. Gelukkig is het geen gekke 3d-film, want dit is toch fantastisch?!

img_6650
You guys know how to live!

Tijdens onze eerste reis door Amerika, zei een Amerikaan tegen ons: “You guys know how to live!” Maar dit keer draaien we het om; Amerikanen weten hoe ze moeten leven en genieten aan een stuk door. Onze eerste dag Miami eindigden we namelijk op het strand van Key Biscayne, vlakbij deze vuurtoren. Tijdens de zonsondergang waren jongeren aan het volleyballen, mannen stonden achter een barbecue worstjes te roosteren en de vrouwen namen nog even snel een duik. Super gezellige sfeer!

 

Staat Miami op jouw wishlist? Of ben je er al geweest? Wij zijn benieuwd naar je verhalen! 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Oooh wat leuk en zo herkenbaar! 😃 Wat een heerlijke eerste dag hadden jullie! Wynwood is fantastisch en ook Miami vonden wij boven verwachting gaaf. Ik kijk nu al uit naar jullie volgende reisdagen, leuk om jullie te volgen!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel! Wij vinden jullie reisverslagen inmiddels ook heel herkenbaar! Zo leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s