Reisdag #3 en #4 | Orlando

In ons vorige artikel kon je lezen hoe onze tweede dag in Miami is verlopen. Tijdens deze dag bezochten wij de kunstzinnige Villa Vizcaya en Key Biscayne. Vandaag kan je lezen hoe onze derde en vierde reisdag is verlopen. Deze dagen brachten we door in Orlando, de ‘pretparkhoofdstad’ van Amerika. Reis je mee?

Reisdag #3

IMG_6655.JPG
Dag Miami! Wij gaan naar Orlando!

We laten Miami achter ons, en gaan op weg naar Orlando. Santa brengt ons vandaag in een uurtje of vier naar de Pretparkhoofdstad van Florida. Of wat zeg ik? Heel Amerika. Wij zijn benieuwd!

IMG_6691
Onderweg naar Orlando bezochten we eerst Peanut Island

“We are tied to the ocean. And when we go back to the sea, whether it is to sail or to watch – we are going back from where we came.” Dit legendarische woorden, uitgesproken door John F. Kennedy, voormalig president van de Verenigde Staten. Dat de president van de ocean, zee en strand hield, is dus wel duidelijk. Maar wist jij dat de zee de president ook veiligheid heeft geboden? Op Peanut Island, een eiland in de kust van Florida, staat namelijk een bunker ter veiligheid van leden van het Witte Huis. Om het eiland heen schijn je prachtig te kunnen snorkelen. Helaas was de bunker gesloten toen wij er waren, maar we waren wel heel dichtbij 🙂

Reisdag #4

IMG_6703.JPG
Welkom in het Kennedy Space Centre!

We komen erachter dat we in een Disneyhotel zitten. Shame on us, maar we houden niet zo van Disney. Wel van de films, maar niet van de heisa eromheen. Een Disneyhotel is daarom helemaal aan ons besteed. Not.
Daarnaast vinden we achtbanen leuk, maar niet geweldig. Waarom we dan toch naar Orlando gingen? Voor het Kennedy Space Centre. Wauw!

IMG_6707.JPG
Deze raket heeft wel wat ruimte nodig

Buiten in het park staan heel veel raketten. Hierboven zie je er eentje die we als eerste tegenkwamen. De raketten zijn toch wat groter dan we altijd hebben gedacht. Spectaculair! De zon breekt al snel door en we besluiten snel wat te gaan eten. Het uitzicht? Tientallen raketten. Heel tof!

IMG_6730.JPG
NASA. Het echte hoofdgebouw. Whaaaa!

Bij het KSC kan je een gratis rondleiding krijgen langs alle belangrijke gebouwen van de NASA. We zien het hoofdgebouw, de plek waar de raketten in elkaar gesleuteld worden en en de lanceerplaats.
Als we bijna terug zijn in het park, komen we ook nog verschillende krokodillen en adelaars tegen. Te gek!

IMG_6756.JPG
Completely out of space

Wij vielen letterlijk van de ene verbazing in de andere. Bij het Kennedy Space Centre is zoveel te zien! Uit het niet verschijnt er een spaceshuttle, zien we marsautootjes en… ruimtepakken. Deze kan je ook kopen in de winkel, maar 100$ voor één pak vonden we wel weer een beetje te veel van het goede. Daarom hebben we het maar bij een foto gelaten.

IMG_6763
Een echte astronaut!

We geven ons voor 25$ p.p. op om te gaan dineren met een astronaut. We zitten aan tafel met gezellige Roemenen. We praten wat, we eten wat. En dan opeens loopt hij naar binnen: Rick Searfoss! Een echte astronaut!
Iedereen krijgt de gelegenheid om vragen te stellen: “Hoe eet je in de ruimte?”, “Wat dacht je op het moment dat de raket gelanceerd werd?”, “Hoe ga je naar de wc in de ruimte?” Heel leuk om meegemaakt te hebben, natuurlijk!

IMG_6766
The Space Race is Over

When I was young I told my mum
I’m going to walk on the Moon someday
Armstrong and Aldrin spoke to me
From Houston and Cape Kennedy
And I watched the Eagle landing
On a night when the Moon was full
And as it tugged at the tides, I knew deep inside
I too could feel it’s pull
– Billy Bragg

Ben jij wel eens in Orlando geweest? En heb je het Kennedy Space Centre bezocht? Wij zijn benieuwd! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s