Reisdag #1 | Singapore

Wij zijn nu al een paar weken terug uit Singapore en Australië. Het was een heerlijke reis en we missen beide landen enorm: wat was het fantastisch! Niets -maar dan ook echt letterlijk niets- is ons tegengevallen. De reis bestond uit álleen maar hoogtepunten. Zowel Singapore als Australië heeft ons hart gestolen. Wij komen terug.

De komende tijd zullen we jullie onze reisdagen laten zien. Reizen jullie mee?

We hadden ons van te voren goed voorbereid op deze reis. Niet omdat dat rust geeft of omdat we niet van spontane ideeën en verassingen houden, maar omdat we zoveel wilden zien dat we onze tijd goed wilden benutten. We zouden twee keer een stopover maken. Op de heenweg zijn we een hele dag en twee halve dagen in Singapore. Dinsdagochtend kwamen we aan in Singapore. Het was een erg schoon vliegveld en ook erg luxe.

Rond 10.30 liepen we met onze koffers en rugzakken naar de MRT van Singapore. We hadden gelezen dat dit een goede en goedkope manier is om Singapore te bereizen en te ontdekken. Daarnaast reizen we graag met het openbaar vervoer in het buitenland. We deden dit onder andere eerder in Las Vegas, Bangkok en Hong Kong.

IMG_20170711_122557
Wachten, wachten en nog eens wachten….

Bij de balie van de MRT stond een enorme rij. We wisten toen helaas niet dat we ook naar de een andere balie konden voor kaartjes en daar was geen rij. Het duurde allemaal dus erg lang. We hebben misschien wel anderhalf uur in de rij gestaan. Mét jetlag. Heerlijk…

We namen de MRT naar Tanah Merah en vanaf daar namen we een metro naar Paya Lebar, beiden wijken van Singapore. In de metro was iedereen over het algemeen stil. Volwassenen speelden vooral schietspelletjes op hun telefoon en kinderen zaten al op school. Singapore staat bekend om haar strikte regels en wetten en dat werd in de metro al snel duidelijk. Op drinken en eten in de metro staat een boete van ongerekend 3000 euro. Het flesje water bleef dus keurig in de rugzak.

IMG_20170713_114636
We reizen met de MRT

In Paya Lebar was de sfeer totaal anders dan wat je verwacht in Singapore. Het schone en tikkeltje Europese Singapore is in Paya Lebar gewoon een Zuidoost-Aziatische stad. Er heerste chaos, het was er zeker niet schoon, er waren andere mensen dan enkel zakenlui, en overal was er streetfood te ruiken. In andere woorden: het was er super gezellig! Met onze koffer en backpacks liepen we richting Gelang Serei Market waar ons hotelletje lag. Ons hotel heette Hotel 81 Tristar en bevond zich boven een foodmall voor locals. In en om het hotel rook het dus heerlijk naar gebakken rijst, kip en gebakken banaan.

Onze kamer was nog niet klaar, dus we moesten een halfuurtje wachten in de receptie. Uiteindelijk duurde het iets langer dan een halfuur (lees: anderhalf uur), maar we kregen een drankje en dat maakte alles meer dan goed. We lazen ons ondertussen in over Singapore. Het lijkt een geweldige stad!

IMG_20170711_162610.jpg
SINGAPOREEEE!

Met de lift gingen we naar de vierde verdieping waar onze kamer was. Onze kamer was veel groter en mooier dan wij op reis gewend zijn. Dat hadden we totaal niet zien aankomen. Super fijn natuurlijk, na zo’n lange reis. We rustten tevreden uit tot een uur of twee.

We begonnen aardig trek te krijgen. Logisch ook, want in Nederland was het zo’n zes uur ’s avonds. We besloten naar de foodmall te gaan van Mister Teh Tarik. We wilden Singapore graag on a budget houden, en dat kon hier heel goed. We aten voor zo’n 2,50,- per persoon, als het niet minder was. We wisten niet precíes wat we aten en de mensen die er werkten spraken dan ook geen Engels, maar het was best lekker.

IMG_20170711_174853
Marina Bay Sands

Met een gevulde buik reisden we met de MRT vervolgens naar het Marina Bay Sands, een van de bekendste hotels van Singapore. Het hotel heeft een eigen station en we konden hier rechtstreeks naartoe reizen. We liepen eerst even lekker een rondje in het hotel. Wat supergaaf om dit in het echt te zien! Alles was mega, luxe en over the top.

Natuurlijk wilden we graag naar boven om even van het uitzicht genieten, maar wel voor zo min mogelijk geld. Dus hebben we boven -direct naast de infinity pool- even een drankje gedaan. Voor maximaal 10 euro konden we beiden genieten van het prachtige uitzicht. We liepen verder door het hotel -waar we een aantal keer verdwaalden- en liepen uiteindelijk bovenlangs naar Gardens by the Bay. We keken erg mooi uit op Gardens by the Bay, the Flower Dome en the Cloud Forest, the Singapore Flyer en Marina Bay Sands zelf.

IMG_20170711_171831_459
Proost!

We aten bij een klein en rustig restaurantje naast de Mac met uitzicht op de Supertrees. We wilden in Singapore zo veel mogelijk gratis doen, aangezien we nog 4 weken Australië voor ons hadden en niet wisten hoe duur dat zou worden.
Rond 19.20 zochten we een plek om de show te aanschouwen. We waren ruim op tijd en besloten om op de trap te zitten. Echt een top plek! De show begon om 19.45.  Wat was ‘ie gaaf! We hadden een leuke show verwacht, maar we hadden dít totaal niet verwacht! Continu weer iets nieuws, andere lichten, andere muziek, ander tempo; we bleven maar kijken.

IMG_20170711_195927
Een prachtige lichtshow!

We liepen weer richting Marina Bay Sands om vervolgens met de metro terug naar Paya Lebar te gaan. Eenmaal in Paya Lebar kochten we nog wat broodjes bij de Breadtalk. Hier gaan we in Azië vaker heen en het bevalt prima.

Doodop liepen we terug naar ons hotelletje. We hebben in één middag en avond zó ontzettend goed kennisgemaakt met Singapore! We hebben van streetfood genoten tussen de locals, een drankje gedaan tussen de toeristen en geëindigd met een show voor iedereen.

Wij hebben in een middag en avond niet alleen enkele toeristische attracties gezien, maar ook het échte authentieke Aziatische Singapore bewonderd. Dit zouden wij niet hebben gezien als we niet in Paya Lebar hadden geslapen. Maar wat zijn we blij dat we dit hebben gedaan. Singapore heeft twee kanten en dat weten we -gelukkig- nu.

Ben jij ook eens in Singapore geweest? Wat vond jij ervan? Wat heb jij je eerste dag gedaan, of hoe zou je deze invullen? Heb je vragen over Singapore? Stel ze gerust!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s