Waarom je moet overnachten in Death Valley

Een roadtrip maken door de Verenigde Staten is geweldig! Terwijl je met een huurauto lekker over de brede wegen van het land tuft, zie je onderweg ook nog eens de mooiste dingen. Tijdens een roadtrip door het zuidwesten van Amerika rijden veel mensen dezelfde route. Helaas slaan toch veel mensen (wegens tijdsgebrek?) Death Valley over of rijden er alleen maar doorheen. Wat ons betreft is dit echt een gemis tijdens een reis, want in Death Valley overnachten is een waar avontuur. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

IMG_3320
De ingang van Death Valley National Park
1. Death Valley is meer dan een droge, hete woestijn

Death Valley is meer dan alleen zand, zand, hitte en nog meer hitte. Het nationale park is groot en er is genoeg te zien. Voorbeelden zijn Dante’s View (groots uitzicht over Death Valley), Bad Water (het laagste punt van Noord-Amerika) en Devil’s Golf Course (vlakte bedekt met haliet). Wil je alle hoogtepunten zien van Death Valley? Dan heb je echt meer tijd nodig dan een halve dag. Als je een nachtje slaapt in Death Valley, heb je ook de dag erna nog om Death Valley te verkennen.

CIMG1606
Zibriskie  Point
2. De fantastische sterrenhemel

Als je overnacht in Death Valley heb je de kans om de sterrenhemel te bewonderen. Omdat er zo weinig licht in de buurt van het nationale park is, zie je zelfs de melkweg als je geluk hebt. Heel vet om te zien, ook als je geen astronaut of sterrenkundige bent.

3. Het hotel

Wij sliepen in the Furnace Creek Ranch; eerlijk waar een fantastisch plekje. Prima kamers, twee restaurants, een zwembad en zelfs -mocht je daar behoefte aan hebben- meerdere tennisbanen. Furnace Creek ligt midden in een groene oase, heel apart om te zien. En slapen midden in een woestijn; wie wil dat nou niet een keertje doen?

CIMG1633
Furnace Creek Ranch
4. Stilte en rust

Kom je uit Las Vegas?  Dan is het absoluut een verademing om in een woestijn te zitten. Cliché? Ja. Maar wel hartstikke waar. Je komt net uit een stad waar alles kan. Een stad waar de neonlichten, geluiden en feestende mensen je om de oren vliegen. Geloof ons, dan is het echt heerlijk om gewoon een avondje niets te horen. Alleen wind, krekels en hagedissen. Fantastisch toch?

5. De ervaring op zich

Liters water in de koelbox in je auto. Een ventilator op de achterbank. De temperatuurmeter die de 50 graden in tikt. Maar om het kwartier een auto tegenkomen… Het heeft toch wat. Als je in Death Valley slaapt ben je absoluut een ervaring rijker.

6. Death Valley; het mooiste national park van het zuidwesten

Velen zullen het niet met ons eens zijn, maar Death Valley is ons favoriete nationale park van het zuidwesten. Dan is het toch leuk als je in dit park een nachtje kan doorbrengen! Wil je nog mooiere foto’s maken? Dan is het aan de raden het park in de ochtend of avond te bezoeken (in verband met het licht). Als je dat wil doen, zul je wel moeten overnachten in het park.

IMG_3359
De prachtige wegen van Death Valley

Genoeg redenen om te overnachten in Death Valley National Park te bezoeken? Dan nog dit!

Hotel?

We zeiden eerder al dat je in Death Valley in Furnace Creek Ranch kan slapen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden! Je kan ook in het iets luxere (en duurdere) Furnace Creek Inn slapen, of op een camping. Daarnaast kan je ook in Stovepipe Wells overnachten.
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om buiten Death Valley, bijvoorbeeld in het dorpje Lone Pine. Hier is overnachten vaak iets goedkoper, maar dan mis je wel de sterrenhemel 😉 . Het is wel belangrijk om op tijd te reserveren, want Death Valley is een populair park. Het is handig om vier/vijf maanden van te voren je hotel te boeken.

Voorbereidingen

Neem veel drinken mee, zo’n vijf liter per persoon! Het is belangrijk om uitdroging te voorkomen. Voortekenen zijn hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Neem daarnaast ook suikerbommetjes (dextro) mee, voor het geval dat je echt niet lekker wordt van de hitte.

CIMG1658
Dit bord zegt genoeg!
Gevaar?

Volgens velen is het gevaarlijk om door Death Valley te rijden. Toch zijn wij van mening dat dit wel meevalt. Als je van highlight naar highlight rijdt, kom je veel toeristen tegen, zeker in de zomer. Wees dus niet bang dat je niemand tegenkomt. Als je zonder benzine stil komt te staan, zijn er meestal genoeg toeristen die langsrijden (als je niet off road gaat). Zorg natuurlijk wel dat je dat je voor je het park in rijdt hebt getankt en neem genoeg water mee!
En? Blijf jij slapen in Death Valley? Of heb je er al geslapen? Wat vond je ervan? 

 

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Niels schreef:

  Nog nooit geweest, maar het lijkt me een mooi park om een keer te bezoeken.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dat is het zeker, Niels! Als je de kans krijgt, pak dan je koffers en ga er naar toe!

   Like

 2. Zijn er deze zomer geweest, idd ook één nachtje overnacht, top, zowel de accommodatie als DV NP, echt genoten! Late namiddag toegekomen, enkele dingen al bezichtigd en volgende ochtend op tijd opgestaan om de andere highlights in het park te bezoeken. Als je het op die manier plant dan valt de hitte ook wel mee vind ik. Leuk te lezen dat het ook jullie zo bevallen is, ik moet nog een heleboel foto’s van de reis sorteren, maar plaats binnenkort ook wel een post waarin ik een paar parken in de spotlight zet! Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Wat leuk dat jullie er ook zijn geweest, én hebben overnacht! Ook zo genoten van de sterrenhemel?
   En jullie hebben gelijk, bij ons viel de hitte door een goede planning wel mee. Sterker nog, tijdens onze reis van Los Angeles naar Nipton (grensdorpje) was het warmer dan in Death Valley.
   We zijn benieuwd naar jullie foto’s, zullen zeker op jullie site kijken. Leuk!

   Geliked door 1 persoon

   1. Jaaaa, zonsondergang op Zabriskie en daarna de sterrenpracht ✨🔝👌

    Geliked door 1 persoon

 3. ivonne calis schreef:

  Ik vond het een super park! Wij waren er dit jaar en trotseerden temperaturen van ongeveer 46 graden. Gelukkig zijn er ook hoger gelegen plekken om te “ontsnappen”. We kampeerden bij Furnace Creek, lekker centraal. Ik ben het met je eens dat het niet gevaarlijk voelt in het park. Het is er druk genoeg. Wel heel veel water meenemen en opletten wat je doet. Ik hoor vaak dat campers het park niet in mogen ivm de airco en het gevaar van stranden door de extreme aanlag van de hitte op het geval. Missc5hien is dat een redern dat veel mensen het overslaan. Echt jammer!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Goede aanvulling Ivonne. Dankjewel!
   En zo te horen zijn we het eens: Death Valley is prachtig!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s