8 redenen waarom je een roadtrip door Amerika moet maken (+ hoe je makkelijk een auto huurt)

Het staat op het wensenlijstje van menig reiziger: een gave roadtrip door de uitgestrekte landschappen van de Verenigde Staten. Niet zo gek natuurlijk, want met een auto van bestemming naar bestemming rijden is leuk. Heel leuk. Wijzelf hebben inmiddels twee keer een roadtrip gemaakt in dit grote land en in december doen we dit opnieuw! Wil je weten waarom? We geven je in dit artikel 8 redenen om de stap te zetten en een roadtrip door Amerika te maken. Als klap op de vuurpijl leggen we je ook uit hoe je makkelijk een auto kunt huren. Rij voorzichtig!

car-carefree-chucks-51397.jpg

1. Je hebt alle vrijheid om te doen en laten wat je wil

Cliché, maar waar. Het gevoel van vrijheid is tijdens je roadtrip door Amerika zeker weten aanwezig. Dak open, muziekje op, voeten op het dashboard of uit het raam (als bijrijder dan, hè), fototoestel in de aanslag en een routekaart in de hand… Stop waar je wil, rij heen waar je wil en ga verder wanneer je wil; meer vrijheid krijg je niet.

2. Het is veilig om een roadtrip te maken

Waar je in andere landen altijd eerst goed moet wennen aan de situaties en regels op straat, valt dat in Amerika wel mee. De meeste mensen rijden heel netjes en houden zich keurig aan de regels. In Amerika rijdt men daarnaast gewoon aan de rechterkant van de weg, wat het voor ons Nederlanders/Belgen een stuk makkelijker maakt om hier te rijden. Let alleen wel op dat je je zelf aan de regels houdt; de verkeersboetes in the States zijn niet kinderachtig.

arizona-asphalt-automobiles-612888

3.Amerika is een land van contrasten…

… en niets is leuker dan dat met je eigen auto te ontdekken. Waar je eerst door een miljoenenstad rijdt, zit je een halfuur verder op strand, of twee uur later in een woestijn en weer vijf uur later in een groot bos. Op deze manier wordt je reis nooit, maar dan ook echt nooit, saai.

Leuke uitspraken van Amerikanen? Die zijn er genoeg!

4.Je ontdekt verborgen pareltjes

Met de auto rijd je altijd wel langs een plekje welke je zonder auto nooit had ontdekt. Niemand heeft er eerder over geschreven en je hebt er nog nooit wat over gehoord, maar toch is de plek zo mooi dat jij er wel voor altijd zou kunnen blijven. Verborgen pareltjes zijn top!

Onze route door het prachtige Amerika vind je hier!

5. Je ontmoet andere mensen

Een van de leukste dingen van reizen, is het ontmoeten van andere mensen. Tijdens je roadtrip door Amerika kom je niet alleen de meest aardige medereizigers tegen, maar ook de oh-zo gezellige Amerikanen. Zij zullen je altijd helpen als je de weg kwijt bent, of een leuk restaurantje of hotelletje zoekt.

cimg1261

6. Je bepaalt zelf je route…

En kan je route onderweg ook nog eens wijzigen! De echte control freaks kunnen hun hele plan op deze manier vastleggen in een heus ‘road book’, en de echte vrijbuiters kunnen de route op elk moment wijzigen. Voor ieder wat wils dus!

7. Drie woorden: avontuur, avontuur en avontuur

Een roadtrip staat gelijk aan avontuur. Je weet immers nooit wat er op je pad komt tijdens je reis. Een hert dat de weg wil oversteken, verdwalen dankzij die verkeerde afslag, een tof restaurantje in de middle of nowhere, een lekke band of een waanzinnige fotostop bovenop een berg? Allemaal avonturen om nooit te vergeten!

En kun je niet kiezen tussen het bezoeken van Yosemite NP of Sequoia NP? Lees dan dit!

8. Een roadtrip is mega-gezellig…

… want je reist met de meest leuke mensen. Uren liedjes meeblèren op de radio samen met je vrienden/vriendinnen of urenlange gesprekken met je familieleden rondom een kampvuur; wie wil dat nou niet?! En ga je alleen een roadtrip maken? Dan leer je jezelf kennen, maar ook andere mensen. Op deze manier wordt ook jouw reis een mega-gezellige belevenis.

adult-female-girl-1037890.jpg

En? Heb je de beslissing genomen om een gave roadtrip te maken door de Verenigde Staten? Op de website EasyTerra kan je supermakkelijk en goedkoop een auto huren. Je geeft aan wanneer en hoe laat je de auto wilt komen ophalen, en wanneer je hem weer kunt inleveren. Vervolgens verschijnen alle mogelijke opties en kun je zelf je ideale auto kiezen. EasyTerra verhuurt SUV’s, cabrio’s, sportwagens en natuurlijk ook ‘normale auto’s. De website vergelijkt de beste prijzen van de beste verschillende verhuurders. Zo kan iedereen kiezen wat hem of haar het beste past, en dit nog voor een lage prijs ook! EasyTerra verhuurt sommige auto’s namelijk al vanaf 150 euro per week.
Als er iets mis is met je auto, kun je EasyTerra altijd telefonisch bereiken voor hulp. Daarnaast kun je ook een gps-systeem, een babystoeltje of een sneeuwketting huren bij je auto. Als dat niet makkelijk is…!

 

Ga jij binnenkort een roadtrip maken door Amerika, of heb je dit eerder al gedaan? Wij zijn benieuwd naar je verhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s