10 dingen die wij NOOIT doen op reis

Wat wij graag doen op reis, daar weten jullie inmiddels best wat vanaf. Wat we graag bezoeken, hoe we voorbereidingen voor onze reizen aanpakken, wat we leuk vinden om te doen en waar we dol op zijn op reis; er is al best wat over te vinden op dit blog. Daarom dachten we: we draaien het eens om. Want wat doen wij nou echt nooit? Wat vinden we stom, onzinnig of niet nodig? In dit artikel lees je tien dingen die wij nooit doen op reis.

De Lonely Planet/TripAdvisor volgen bij restaurantkeuze

Je ziet het vaak: reizigers die door een straat vol restaurants wandelen en voor ze de keuze maken waar ze gaan eten, eerst nog even de Lonely Planet of TripAdvisor erbij halen. Wij snappen zelf niet waarom. Je kan toch gewoon zelf bepalen welk restaurant er leuk uit ziet, waar de kaart goed gevarieerd is, of waar het eten en drinken goed geprijsd? Wij vinden het onvoorspelbare van ergens gaan eten zonder dat je er alles al van weet juist erg leuk!

Alles voor de perfecte Instagramfoto

Speciale kleding aantrekken zodat de kleuren goed uitkomen op de foto, een toch best wat gevaarlijke rots beklimmen voor een mooi beeld, je eten eerst een kwartier koud laten worden, maar het dan wél goed hebben vastgelegd of een kwartier wachten tot alle mensen uit je zicht zijn verdwenen… Sommige mensen doen alles voor een perfecte Instagramfoto. Dit doen wij daarentegen niet. Vandaar dat onze ‘feed’ ook vol staat met imperfecties. Hallo vooral praktisch fleece vest en hallo photobombers. Welkom op onze pagina 😉

Hallo photobombers!
Te vroeg opstaan

We horen vaak genoeg verhalen van reizigers die bij bekende toeristische attracties al in de startblokken staan rond openingstijd, zodat het lekker rustig is. En die openingstijden, die zijn vaak vroeg. Erg vroeg. Ons niet gezien. Op reis beginnen we meestal onze dagen rond achten, waarna we rond negen uur op de plaats van de eerste bezienswaardigheid zijn. Natuurlijk is het dan wat drukker op de meeste plekken, maar het wordt daar echt niet minder mooi van. Echter maken we hier natúúrlijk af en toe uitzonderingen op als het écht genoeg toegevoegde waarde heeft om wél zo vroeg op te staan, bijvoorbeeld als we een vulkaan beklimmen of een lange reisdag voor de boeg hebben.

Reizen met alleen een backpack

Misschien is er iemand die ons kan overtuigen, maar wij vinden reizen met een backpack niet praktisch. Dat gesjouw met minstens tien kilo op je rug en een tweede rugzak op je buik… En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ellende die een rugzak inpakken heet. Want hoe krijg je alles in je rugzak zonder dat het een grote onoverzichtelijke bende wordt? En hoe vind je alles weer terug? Als je het ons vraagt niet handig. Om deze reden nemen wij altijd een kleine koffer en een kleine rugzak mee.

Zonsondergang!

Zonsopgang bekijken

De zonsondergang vinden we prachtig om te zien. Een zonsopgang ook. Maar waarom zou je je wekker zetten om 05u00 om een zonsopgang te zien, als je ook gewoon de zonsondergang kan bewonderen? Haast ’s nachts opstaan om de zonsopgang bij een bezienswaardigheid of aan het strand te aanschouwen is wat ons betreft daarom een beetje onzinnig.

Ter plekke alles boeken

Wij zijn echte, maar dan ook echte, planners. Al in Nederland weten we waar we slapen op welke dag, hoe we van A naar B reizen en welke activiteiten we ondernemen. Op de bonnefooi reizen hebben we één keer gedaan; in Australië hadden we 1 van de 4 weken niet gepland. Dat was aardig afkicken natuurlijk, en ondanks dat het uiteindelijk goed beviel, doen we het voorlopig niet weer; we waren namelijk veel duurder uit in die week dan tijdens de andere weken.

Een scooter huren

Hoewel Loes een rijbewijs heeft en dus in feite prima een scooter moet kunnen besturen, doen we dat op reis (maar ook thuis) niet. De reden is heel simpel; we hebben veel te veel gelezen over scooterongelukken op reis, en we hebben ook meerdere mensen gezien die onder de wonden zaten na een flinke val. Het gevoel van vrijheid moet vast heerlijk zijn, maar wat dit betreft nemen we liever geen risico.

Mensenmassa’s ontwijken

Toen we de Chinese Muur wilden bezoeken, kregen we veel tips van mensen over rustige stukken muur. Deze stukken waren moeilijker te bewandelen en lagen verder verwijderd van Beijing, maar er waren wél minder mensen. Wij zijn blij met alle tips die we krijgen, maar deze hebben we niet gebruikt. Wij hebben er namelijk niet álles voor over om een iets rustiger stuk muur te bekijken. Uren langer rijden, meer gedoe (want waarschijnlijk gaan er dan weer nét geen tourtjes naar dat onbekende deel van de muur, dus zal je zelf de Chinese muur moeten vinden) en meer risico’s nemen wat betreft veiligheid… Wij gingen daarom naar Mutianyu; een stuk muur waar je (commercieel, maar wel zo fijn voor je knieën) omhoog kon met een kabelbaan, waar honderden toeristen rondstruinden en waar de muur deels gerestaureerd was. Hebben we er minder van genoten? Nee! Misschien een wat nuchtere insteek, maar muur is muur, denken wij dan. En die muur was prachtig, de omgeving ook! En die hordes Chinese toeristen met selfiesticks dan? Daar konden we best om lachen.

Pretparken bezoeken

Op reis gaan we nooit naar pretparken. We hebben Disneyland nog nooit bezocht, net als The Universal Studios of Sea World. Niet alleen geven we niks om achtbanen, ook besparen we hiermee veel geld. In Amerika is het enige ‘pretpark’ dat we hebben bezocht het Kennedy Space Centre, maar dit park voelt meer aan als een museum. Museums bezoeken we trouwens ook niet vaak in het buitenland. We zeggen natuurlijk geen nee tegen het Capitolijns- of Vaticaans Museum, het Petra Museum of andere interessante kunst- en geschiedenismusea, maar meestal zien we er maximaal 1 per reis. Meestal vinden we musea wat tegenvallen, en we vinden dat we onze tijd in een stad wel wat beter kunnen besteden (oeps)…

Reizen met gids

Wij reizen liever zonder gids. In een museum skippen we een gids of een audiotour, maar lezen we de bordjes. We doen nooit (free) walking tours of fietstours door een stad. Er zijn momenten dat we liever wel met een gids reizen, dit deden we bijvoorbeeld in Bethlehem (Palestina), maar meestal gaan we zelf op verkenning uit. Vaak hebben we ons al zo in een bestemming verdiept, dat we er al best veel vanaf weten. En daarnaast scheelt het ook nog eens geld. Win win!

We reisden wel met gids door Mongolië

Iedereen reist anders

Dat wij alle bovenstaande dingen nooit doen, betekent natuurlijk niet dat het verkeerd is als jij dit wél doet. Iedereen is anders, iedereen reist op een eigen manier, en dat is maar goed ook! Wij zijn benieuwd wat jij wel en vooral niet doet op reis. Laat het ons weten in een comment!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. saturnein schreef:

  Da’s een leuke! Ga ik bijhouden om ook eens te doen.
  En neem maar aan dat wij sommige dingen die jullie NIET doen, net WEL doen 😀 Nu, wij gaan ook niet echt ver op vakantie, het is ook echt wel helemaal anders. Maar dat maakt het net leuk, zoals je zegt!

  Geliked door 2 people

  1. loesensuusopreis schreef:

   Dankjewel voor je leuke reactie! We zijn benieuwd naar jouw lijstje!

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s