6x leukste steden in Oost-Australië

Australië is een land dat bizar veel te bieden heeft. Van de prachtige, rode Outback tot parelwitte stranden en van dichte, oeroude jungles tot grote, moderne wereldsteden; Aussie heeft het allemaal! Dit artikel gaat over de wereldsteden van dit land, want het zijn er zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten daarom onze top 6 van Oost-Australische steden onder elkaar. Droom je mee?

6. Cairns

Cairns is een stad waar het bijna altijd mooi weer is (alleen wij hadden helaas net die pech dat het bijna de hele tijd regende). De stad ligt in het zogenaamde ‘Tropical Queensland’ en dat zegt misschien al wel genoeg. Vanuit Cairns kun je eenvoudig naar de jungle in het noorden van Australië, en daarnaast staat de stad ook wel bekend als de getaway naar het Great Barrier Reef. De stad zelf is gezellig en je kunt er lekker slenteren door de knusse straatjes en over het strand, en eten in de meest hippe restaurantjes. Cairns is dé stad waar backpackers samenkomen en de hostels supergezellig zijn. Wat wil een reiziger nog meer?! Cairns has it all.

Zwemmen in de zee bij Cairns is niet verstandig. Er zitten kwallen en zoutwaterkrokodillen… Wil je toch even een frisse duik nemen? Ga dan zwemmen in de lagoon mét uitzicht op de zee!

LET OP
5. Gold Coast

Oké, oké, wij begonnen onze droomreis in Gold Coast (want vanaf Singapore konden we daar het goedkoopst op vliegen), dus deze stad was onze kennismaking met Australië. En natuurlijk waren we enthousiast; we waren net geland in een van de verste landen vanaf Nederland en dat alleen al voelt al vet. Maar naast dat is Gold Coast gewoon een heel leuke stad. De stad, gelegen aan de oostkust van Australië, staat bekend om haar goede surfstranden. Het is een stad die zee, barbecues en surfplanken ademt. Gold Coast is redelijk groot, maar voelt toch vooral als een hele relaxte stad. Je kunt in Gold Coast gewoon genieten van het goede leven op het strand, maar wil je toch nog wat doen valt er genoeg te ondernemen. Ga walvissen spotten, bezoek een van de nabijgelegen nationale parken of breng een bezoek aan de bekende stad Brisbane.

4. Brisbane

Brisbane inkomen met de auto is niet makkelijk. De grote hoeveelheid tunnels, de chaos, de onduidelijke afslagen, de drukte; je moet er wat voor over hebben… Gelukkig vergeet je dit na aankomst direct, want ben je eenmaal in Brisbane, dan wil je er ook niet meer weg. Brisbane is een stad die modern aanvoelt en tóch heel knus en gezellig is. Je kunt er lekker zitten aan the Brisbane River, slenteren door de parkjes, toffe gebouwen bekijken of eten in de leukste restaurantjes. Wij aten hele bijzondere dingen in Brisbane; wat denk je bijvoorbeeld van salade met eetbare bloemen (bijvoorbeeld viooltjes) en honing? Nog nooit eerder gegeten, maar we waren door die prachtige kleuren meteen verliefd. Én het mag geen reden zijn om Brisbane wel of niet te bezoeken, maar het weer is altijd goed in de stad! Wij waren er in de Australische winter gewoon naar ijskraampjes aan het zoeken, en dat wil wel wat zeggen!

3. Airlie Beach

Oke, oke… Airlie Beach is een dorp en geen stad. Toch hoort dit plekje écht in dit rijtje thuis, want het is echt de moeite waard om te bezoeken. Airlie Beach staat erom bekend het hart te zijn van het Great Barrier Reef en is daarnaast dé toegangspoort tot de meer dan prachtige Whitsunday Island’s. Naast dat is het dorpje zelf ook heel leuk. Zo leuk, dat wij zelfs langer zijn blijven hangen. Het stadje heeft net als Gold Coast een echte surfers vibe en voelt daarom super relaxt aan. Je kan er goed op het strand vertoeven (al moet je ook hier de zee niet in gaan), chillen bij de lagoon, shoppen in de gezellige winkeltjes, grappige papegaaien aanschouwen én de allerbeste fish & chips van heel Australië eten. Hier moet je heen!

2. Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van het zuidelijk -maar wél aan de oostkust- gelegen Victoria. Vanwege de ligging is het iets kouder dan de andere genoemde steden. Desalniettemin is Melbourne een stad die je niet wilt missen. Melbourne heeft een ontzettend fijne sfeer; het doet aan als een drukke Engelse stad met haar leuke straatjes vol hoge wolkenkrabbels, kleine restaurantjes en winkeltjes, trams en het soms wat regenachtige weer. De stad doet niet alleen Engels aan, het heeft nog meer dan dat te bieden; wat denk je bijvoorbeeld van het bruisende Federation Square, de indrukwekkende St. Paul’s Cathedral, het Shrine Remembrance, gezellige markten en grootse theaters? Daarbij heeft Melbourne -niet te vergeten- ook de Eureka Tower. Dit is de hoogste wolkenkrabber van de stad, waar je omhoog kan tot het Skydeck 88 en daar in een glazen kubus boven de stad kunt hangen. Beetje spannend, maar het uitzicht is magnifiek.

Vergeet ook niet de omgeving van Melbourne te bekijken. Melbourne ligt vlakbij de befaamde Twelve Apostles én (een van onze hoogtepunten van Australië) Phillip Island. Op dit eiland ten zuiden van Melbourne zijn veel kangaroes, wallaby’s, koala’s (er is een koala-opvang, waar de koala’s beschermd maar wel helemaal vrij leven; een echte aanrader) en pinguïns. Ja, je leest het goed; Pinguïns. In de avond komen de pinguïns namelijk massaal aan land en vinden daar vervolgens hun eigen plekje om te overnachten. Oh, en Liam, Chris en Luke Hemsworth zijn op Phillip Island opgegroeid. Hier wil je dus heen, dat is duidelijk 😉

TIP
1. Sydney

Tromgeroffel… Sydney staat op nummer één in deze top 6! Niet echt verassend misschien, maar Sydney is gewoon zo’n stad waar je -als je er eenmaal bent- niet meer weg wilt. Sydney heeft ontzettend veel te bieden én is ontzettend gezellig. Wij waren er in de wintertijd, dus er waren schaatsbanen open, Australische koek en zopie’s en sleebanen. Hoe leuk! Koud was het echter niet; de temperatuur was een beetje lenteachtig en dus waren er om de hoek dan ook gewoon ijskraampjes te vinden. Het Sydney Opera House is natuurlijk iconisch en ontzettend gaaf om in het echt te zien, maar ook de Bondi to Coogeewalk met haar legendarische stranden, de pondjes naar Circular Quay, de Harbour Bridge, de zonsondergang bij Manly met uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge, het indrukwekkende Darling Harbor en de hippiewijk the Rocks zijn super vet. Sydney is een stad waar je niet meer vandaan wilt. En als je toch weer weg moet, dan denk je vol verlangen terug naar daar…

Welke stad vond jij het leukst van de oostkust van Australië? Of waar zou jij graag een keer heengaan? We zijn ontzettend benieuwd en horen het graag!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s