Een kijkje in ons reisdagboek: Bandung

Wij proberen iedere vakantie een reisdagboek bij te houden. Omdat we zo ontzettend veel verhalen in de reisdagboeken hebben, leek het ons wel leuk af en toe een stukje uit het reisdagboek te kopiëren.

Deze keer staat Bandung (Java) in de schijnwerpers…!!!

Java is een eiland van Indonesië. Het eiland is ruim drie keer zo groot als Nederland en heeft meer dan 143 miljoen inwoners. De hoofdstad van Java is Jakarta. Dit is ook gelijk de hoofdstad van Indonesië. Bron: Toerisme-Indonesië.

29 juli 2013 – ochtend, Suus’ reisdagboek:
We hebben prima geslapen. Vandaag begint de reis van Samosir (eiland in het Tobameer), naar Bandung. Morgen vliegen we met AirAsia vanaf Medan naar Bandung.
Helaas kwamen zowel Loes als ikzelf er tijdens het ontbijt achter dat we ziek zijn. Het eten kregen we zelfs niet weg. Na al ons eten eruit te hebben gegooid, waren we na een uur weer duizelig en misselijk. Hebben wij weer.
Maar goed, we moesten onze vlucht halen, dus hebben we toch maar onze koffers gepakt. We moeten vanmiddag al richting het vliegveld, ondanks dat we pas morgen vliegen. ’s Nachts gaat de ferry naar het ‘vaste land’ niet. Er zit niets anders op dan een nacht door te brengen op het vliegveld van Medan.

IMG_2858
We vliegen met AirAsia van Medan naar Bandung

30 juli 2013 – avond, Suus’ reisdagboek:
We leven nog maar vraag niet hoe. We zijn doodop van de redelijk lange reis.
Gisteren moesten we -om op het vliegveld te komen- eerst met de boot, en daarna nog een uurtje of vijf rijden met de auto. Op de boot moest ik al weer drie keer overgeven*. Na de boot kwam ook Loes’ eten weer naar boven. Vanaf dat moment zagen we alleen nog maar zwart-witte stippen (als een soort testscherm). Op het moment dat we bijna flauwvielen, zijn we door reisgenoten de taxi in geholpen. We waren blij dat we konden zitten, en probeerden wat te slapen. Helaas wist onze taxichauffeur de weg naar het nieuwe vliegveld niet. Uiteindelijk zijn we er via de achteringang gekomen. Wel moesten we daarvoor tegen het verkeer in rijden. Spannend, maar echt veel hebben we er niet van meegekregen.
Op het vliegveld hebben we allemaal (wij en reisgenoten) een rijtje stoelen geëigend. Het vliegveld is mega rustig, ’s nachts gaan er niet eens vluchten. We sliepen ongeveer twee uur. De uren daarna zijn we doorgekomen door te kaarten, een film te kijken en af en toe de toiletten in te vluchten.
Ook onze reisgenoten waren inmiddels ziek. We dronken en aten wat. We probeerden naar de incheckbalie te gaan, maar het lopen er naar toe ging niet erg soepel.

IMG_2702
Uitzicht op Bandung vanaf een heuvel bij het hotel

In het vliegtuig dronken we thee, die overigens echt heerlijk was. Eenmaal aangekomen in Bandung voelden we ons beter. We zagen alles weer voor 100% en alles wat we aten, hielden we gelukkig binnen. Het vliegveld van Bandung is klein, en redelijk armoedig.
Na dertig minuten rijden, kwamen we aan in ons hotel: The Valley Resort Hotel. Het hotel is prachtig! We hebben een buitendouche, tweede luxe slaapkamers, een zitkamer en zelfs een tuintje (met speeltoestellen). De rest van het hotel is ook heel gaaf; er zijn glazen liften, een activiteitenpark, vijvers met tropische vissen, een zwembad en overal beelden en offerplekjes. En o ja, er is ook een vogelpark en een dierentuin.
De rest van de dag sliepen we tot het avondeten. Daarna aten we heerlijk Aziatisch in het restaurant. Na een tropische regenbui van een paar minuten, liepen we terug naar onze kamer. Morgen gaan we het een en ander bekijken, en hopelijk nog even het activiteitenpark in (hoogteparcours, racebaan; het lijkt wel Neverland van Michael Jackson)!

*We zullen jullie de details van de hele reis en ons ziekbed besparen 🙂

Binnenkort komt er een artikel over onze dagen op Java, want dit was natuurlijk nog maar het (onvergetelijke) begin!

Ben jij wel eens op Java geweest? Of in Indonesië? En wat doen jullie als je ziek bent op reis? Laat het weten! 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Emmelot schreef:

  Leuk Suus,
  Jammer dat je ziek was, voor de rest klinkt het als een groot avontuur. Ik zou er nu graag snel heen willen gaan, omdat je er zulke fantastische dingen over zegt!
  Groeten Emmelot en Flox

  Geliked door 1 persoon

  1. loesensuusopreis schreef:

   Het was inderdaad een groot avontuur. De dagen nadat we ziek waren geweest, konden we gelukkig Java zelf nog verkennen!
   En dankjewel voor het compliment!

   Goede reis, Loes en Suus

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s