Muziek en reizen, reizen en muziek ( + winactie SocialFrame)

Hoe muziek ons doet terugdenken aan prachtige reizen

WINACTIE | Iedereen die ons een béétje volgt weet hoezeer wij niet alleen van reizen, maar ook van muziek houden. Het is daarom wellicht geen verrassing dat we aankomende zomer een ‘muziekreis’ door de Verenigde Staten van Amerika gaan maken langs steden als New York, Detroit, Nashville, Memphis en New Orleans. Daar hebben we natuurlijk onwijs veel zin in; het kan niet anders dan dat dit een topreis wordt! Overigens hebben we de afgelopen jaren ook veel andere mooie reizen gemaakt waar we erg goed op terugkijken. De verhalen komen terug als we er over praten, door de fotoboeken bladeren of de film terugkijken, maar tevens als we een bepaalde track horen op radio of op Spotify. Want zeg nou eerlijk; sommige nummers doen je toch direct denken aan een bepaalde vakantie? In dit artikel lees je daarom over nummers die ons laten terugdenken aan een reis – we noemen ze altijd gekscherend ‘vakantieliedjes’ – en welke gebeurtenis erbij hoort. We koppelen dus een reis aan muziek! Extra leuk is dat dit artikel een winactie* bevat met SocialFrame. Lees dus snel verder!

Paradise City van Guns N’ Roses – Een boottocht over de Komodo-eilanden

Het is 2018 als we een prachtig paradijsje bezoeken: de Komodo-eilanden. Per boot bezoeken we het gebied in Indonesië vanuit het ongetemde Soendaeiland Flores: we gaan verschillende eilanden af en varen in de tussentijd over de prachtige blauwe zee. We bezoeken Komodo zelf, waar we te voet de wilde en imposante komodovaranen zien, bezoeken prachtige roze stranden en wandelen op onze slippertjes bij Padar Eiland omhoog voor een prachtig groen met blauw gekleurd, ansichtkaartachtig uitzicht. We bezoeken het helderste stukje zee dat we ooit hebben gezien in Taka Makassar, lunchen op de boot met onze haren in de wind en ontmoeten leuke mensen op onze gezellige boot. Het is een dag om nooit te vergeten: we hebben een stukje paradijs op aarde gezien. Wie had gedacht dat Komodo naast de varanen zoveel te bieden heeft? Wij niet. Het voelt dan ook als een toevallig teken dat, net als we weer aanmeren bij Labuan Bajo op Flores, op onze boot Paradise City uit de speakers komt. Het is geen city, en er kwam geen wiet aan te pas, maar een paradijsje was het wél. En dus, denken we bij deze rockklassieker altijd even terug aan dit onbekende pareltje.

Padar Island

Un-thinkable (I’m Ready) van Alicia Keys – Een dansles in Los Angeles

Trouwe lezers weten dat hetgeen wat wij het liefst doen naast reizen, dansen is. En dan bedoelen we ook echt alles wat met dansen te maken heeft: zelf dansen, choreografieën maken, dansen leren/oefenen, optreden, maar ook dansen kijken. Zo begonnen we ook vanaf hele jonge leeftijd met het kijken naar dansfilmpjes van Millennium Dance Complex in Los Angeles. Een dansschool met bekende choreografen die er lesgeven, een goede sfeer, leuke nummers en ontzettend goede dansers. Zo ontstond langzaamaan een droom: want hoe vet zou het zijn als wij daar ooit zouden dansen? Een paar jaar en een goedkope error fair naar San Diego later, komt de ondenkbare droom uit. Voor 17 dollar volgen we les bij een bekende choreograaf in Millennium Dance Complex. We zijn onder de indruk van hoe goed iedereen is en hoe iedereen zijn totaal eigen draai aan de choreografie geeft. Het is een inspirerende omgeving om te zijn. Als we voor het eerst op muziek dansen en we blijken op het nummer ‘Un-thinkable’ van Alicia Keys te dansen, lijkt dat dan ook haast wel een seintje. Het nummer, over het doen van het ondenkbare, is voor ons realiteit. Dit nummer brengt ons nog altijd terug naar die inspirerende avond, waarin voor ons even het ondenkbare denkbaar werd.

Millennium Dance Complex

Come van Jain – Roadtrippen door Sardinië

Een paar jaar geleden waren wij in mei op het heerlijke Italiaanse eiland Sardinië. Sardinië is echt een onderschat eiland. Het wordt vaak vergeten, tussen de bekende eilanden als Ibiza, de Canarische Eilanden of de Antillen. Geheel onterecht. Dit eiland is paradijselijk en dat terwijl het werkelijk om de hoek is. Wij waren een kleine twee weken op Sardinië. We hadden een huurauto en konden heerlijk over het eiland rijden van strandje naar strandje. En van pizza naar pizza. En van gelato naar gelato. Het nummer Come van Jain kenden we al voor deze reis (dankzij de serie ‘Meiden van de Herengracht hahaha), maar in de auto op Sardinië kwam hij ineens ook de hele tijd op de radio voorbij. Nu doet het nummer ons instantly denken aan deze heerlijke vakantie. En we hadden gelijk Jain (her)ontdekt. Ook een leuke bijkomstigheid.

IJs in Costa Rei, Sardinië

Surfen van Typhoon – Geen bereik in de Australische Outback

In 2017 bezoeken we Australië. Het is onwerkelijk om zo ver weg te zijn: Australië is een land dat voor ons altijd onbereikbaar voelde. Na een paar hectische eerste dagen aan de Goldcoast en in Sydney, vervolgen we onze onlogische route naar de Outback, oftewel het rode centrum van Australië. Hier hebben we een huurauto en touren we door de roodgekleurde natuur. Het is meteen ook even uitwaaien, even geen drukte, maar gewoon rustig roadtrippen voor een paar dagen en toffe wandelingen maken. ’s Avonds verblijven we in tenten en gezellige basecamps, zitten we aan het kampvuur, barbecueën we met eten uit de kampwinkels, en ontmoeten we de vriendelijkste mensen. Bereik hadden we niet. En de autoradio die deed het dus ook niet. Per toeval hadden we echter in Nederland nog een paar albums gedownload op onze telefoons (we hadden nog geen Spotify), die we daarom helemaal hebben stukgedraaid in de huurauto: Ed Sheeran en Typhoon waren favoriet. Maar welk nummer ons direct doet denken aan de Outback in Australië? Het geeft ons precies die rustige vibe die de Outback ons ook gaf. En hoe leuk als Typhoon het zelfs heeft over Australië in Surfen: Ik wacht op de golven, Steve Addington in Australië, windstil is niet veel als je surfen wilt. En (wind)stil was het wel in de Outback.

De prachtige Outback van Australië

Amigo van Chef’Special – Met de trein van Moskou naar Beijing

In 2019 maakten wij de meest spannende reis van ons leven. We gingen per trein (zonder hulp van reisorganisaties) van Moskou naar Beijing, oftewel we reisden met de Transmongolië-Express. Oohhh wat een avontuur was dat! Niet alleen zagen we veel van Rusland, Mongolië en China, we zaten ook nog eens een ruime week in de trein, sliepen bij locals en aten hele dubieuze dingen. Onderweg maakten we heel wat vrienden. Met medereizigers in de wagon. Met de kinderen in de nomadenkampen in de Mongoolse wildernis. Met de passagiers in de Chinese bus. Met Alexander uit Siberië. Met onze gids Togo en chauffeur Ennee in Mongolië. Met onze hilarische gids op de Chinese Muur én de honderd Chinese toeristen waarmee we een tour maakten naar dit wereldwonder. Alleen al vanwege het leuke contact de hele tijd, was deze reis er een om niet te vergeten. We besloten na thuiskomst een travel movie te maken. Die hebben we nooit gepubliceerd, want hij is vrij persoonlijk. Maar geloof ons als we zeggen dat het een prachtfilm is. Mét muziek. We hebben namelijk beelden uit de hele reis over het nummer Amigo van Chef’Special geplakt. Want eerlijk is eerlijk, deze tekst past toch perfect bij zo’n bijzondere reis vol nieuwe vrienden?

You don’t know me I don’t know who you are
but I know that you live with me under these stars
Oh I don’t know you don’t know who we are
But I’m on your team you can throw me the ball

You move in ways and play rules I don’t know
oh they’re strange that’s okay I’m a fast learner so let’s go

Amígo! Let’s Go! (2x)
I’m gonna follow if you take the lead, strangers are strangers until they meet (2x)

Het uitzicht vanuit de Transmongolië-Express

Winactie SocialFrame: een Spotify Glasplaat

Loes en Suus op Reis bestaat zeven jaar! Dat mag gevierd worden natuurlijk en in samenwerking met het toffe bedrijf SocialFrame mogen wij trakteren! SocialFrame drukt unieke ontwerpen af op plexiglas. Zoals jullie net al lazen en ongetwijfeld zelf ook weten, brengt muziek je direct terug naar al jouw reisavonturen. SocialFrame zorgt ervoor dat je deze herinneringen aan de muur kan hangen. Op de onderstaande foto’s zie je hoe wij onze reis van Moskou naar Beijing hebben vereeuwigd op de Spotify glasplaat van SocialFrame. We hebben een prachtige foto uitgekozen die ons direct doet denken aan dit bijzondere avontuur. Vervolgens hebben we het nummer Amigo en de band Chef’Special toegevoegd aan de plaat. Extra leuk is dat SocialFrame een Spotifycode toevoegt die we kunnen scannen met onze telefoon, waardoor dit nummer direct wordt afgespeeld. Dit is een uniek aandenken aan een unieke reis!

Vanwege ons zevenjarig bestaan mogen wij in samenwerking met SocialFrame een Spotify Glasplaat weggeven! Zo komt dit fantastische idee ook bij een van jullie thuis te hangen. Gelukkig hoef je helemaal niet veel te doen om te winnen. De voorwaarden:

  • Volg @ SocialFrame en @ loesensuusopreis op Instagram (en ja, dit gaan we controleren 😉 ).
  • Laat onder dit artikel óf onder onze social media post over deze winactie in een reactie weten welk nummer jou doet denken aan een reis en waarom.
  • En wil je extra kans maken? Plaats de post over deze winactie in je stories op Instagram (tag ons, anders zien we het niet).

Reageren kan tot en met 15 april 2023. De winnaar krijgt op 16 april 2023 bericht.

Niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben namelijk ook nog een kortingscode voor jullie (het houdt niet op, we know!) die zorgt voor 10% korting op jouw aankoop: LESOR7. Top toch?! De Spotify glasplaat is toch een ideaal cadeautje? Voor een ander of voor jezelf? Twijfel dus niet en race naar de webshop van SocialFrame. Let op: de kortingscode is geldig tot september 2023.

De pluspunten van de SocialFrame Spotify Glasplaat zijn duidelijk:

❤ 4.6/5 sterren op Trustpilot.
❤ Snelle hulp via chatmogelijkheid op de website (met echte mensen en geen robot).
❤ Voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
❤ Gratis verzending.
❤ Alle producten gemaakt in Nederland met een hoogwaardige UV printer.
❤ Kies je eigen layout!
❤ Betalen kan met ApplePay, iDEAL, Bancontact, Mastercard, Paypal, Visa en achteraf met Klarna. Betalen hoeft niet als je wint met deze winactie natuurlijk!

Wij zijn heel benieuwd bij wie de glasplaat komt te hangen!

Dit artikel bevat een advertentie van een product dat we hebben gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s